KONAK KEBABI
KONAK KEBABI Misafirlerimize sunabilece ğimiz şık ve leziz bir yemektir... Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/konak-kebabi.html
KONAK KEBABI
Misafirlerimize sunabileceğimiz şık
ve leziz bir yemektir...
Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise yakın fırına verebilirsiniz.
Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise yakın fırına verebilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
2 adet bostan
patlıcanı
· Yarım kilo kuşbaşı et
·
2 adet domates
·
2 adet sivri biber
·
1 adet kırmızı
biber
·
1 adet soğan
·
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
PÜRE İÇİN:
·
4 adet orta boy
patates
·
1 çay bardağı süt
·
1 yemek kaşığı
tereyağı
·
tuz-karabiber
·
ÜZERİ İÇİN:
·
150 gr kaşar
peyniri
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
Sıvı yağı
·
YAPILIŞI:
·
Patatesleri güzelce
yıkayıp, yumuşayıncaya kadar pişirin.
·
Sıcakken ezip,
içine tereyağı ve azar azar sütü ekleyip karıştırın.
·
Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
·
Patlıcanları
alacalı soyup,1,5- 2 cm kalınlığında dilimleyin
·
15 dakika kadar
tuzlu suyun içinde bekletin.
·
Sudan çıkarıp
durulayın ve havlu kağıt ile iyice kurulayın.
·
Kızgın yağda önlü
arkalı kızartın ve fırın tepsisine dizin.
·
Eti yumuşayıncaya
kadar kavurun.
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
·
Doğranmış biberleri
ve domatesi ekleyip pişirin.
·
Tuz- karabiber ve
sevdiğiniz baharatları da ekleyin.
·
Bu harcı her
patlıcan dilimin üzerine üzerine düzgün
bir şekilde paylaştırıp yerleştirin..
·
Etlerin üzerine püreyi
yeteri kadar koyun.
·
En üste ince birer
dilim kaşar peyniri dizin.
·
200 derecede
peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
·
Sıcak servis
yapın.
·
NOT: İç malzemesine
mantar da kullanabilirsiniz.
·
NOT: Bu yemeği kuşbaşı et yerine tavuk kullanarak da yapabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN