KONAK KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

KONAK KEBABI

KONAK KEBABI     Misafirlerimize sunabilece ğimiz şık ve leziz bir yemektir... Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün  servise...



KONAK KEBABI
   Misafirlerimize sunabileceğimiz şık ve leziz bir yemektir...
Bir gün önceden yemeği hazırlayıp ertesi gün servise yakın fırına verebilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         2 adet bostan patlıcanı
·         Yarım kilo kuşbaşı et
·         2 adet domates
·         2 adet sivri biber
·         1 adet kırmızı biber
·         1 adet soğan
·         3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         PÜRE İÇİN:
·         4 adet orta boy patates
·         1 çay bardağı süt
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         tuz-karabiber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         150 gr kaşar peyniri
·         KIZARTMAK İÇİN:
·         Sıvı yağı
·         YAPILIŞI:
·         Patatesleri güzelce yıkayıp, yumuşayıncaya kadar pişirin.
·         Sıcakken ezip, içine tereyağı ve azar azar sütü ekleyip karıştırın.
·         Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
·         Patlıcanları alacalı soyup,1,5- 2 cm kalınlığında dilimleyin
·         15 dakika kadar tuzlu suyun içinde bekletin.
·         Sudan çıkarıp durulayın ve havlu kağıt ile iyice kurulayın.
·         Kızgın yağda önlü arkalı kızartın ve fırın tepsisine dizin.
·         Eti yumuşayıncaya kadar kavurun.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
·         Doğranmış biberleri ve domatesi ekleyip pişirin.
·         Tuz- karabiber ve sevdiğiniz baharatları da ekleyin.
·         Bu harcı her patlıcan dilimin üzerine  üzerine düzgün bir şekilde  paylaştırıp yerleştirin..
·         Etlerin üzerine püreyi yeteri kadar koyun.
·         En üste ince birer dilim kaşar peyniri dizin.
·         200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         NOT: İç malzemesine mantar da kullanabilirsiniz.
·         NOT: Bu yemeği kuşbaşı et yerine tavuk  kullanarak da yapabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ Pırasa yemeğini çok küçükken nedense hiç sevmezdim :( Hatırlıyorumda Orta okuldayken bir arkadaşımın Anket defterinde" Hiç sevmediğiniz yemek? "  sorusuna cevap o...

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE Benim en sık yaptığım yemeklerin başında gelir. Eşim tavuk etini çok sever. Bense  kendimi bildim bileli etle aram hiç  iyi olmamıştır :( O yüzd...

KONYA KEBABI

KONYA KEBABI AFİYETLER OLSUN  :) Sevgili Dursune Sade ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)  MALZEMELER:  1 kuzu but  Garnitur:  1...

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item