PRATİK KIYMALI BÖREK
PRATİK KIYMALI BÖREK Ben bu tarz böreklerde tam yufka yerine yarım yufka kullanmayı tercih ediyorum. Daha ince olduğundan içinin d...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/pratik-kiymali-borek.html
PRATİK KIYMALI BÖREK
Ben bu tarz böreklerde tam yufka yerine yarım yufka kullanmayı tercih ediyorum. Daha ince olduğundan içinin daha güzel piştiğine inanıyorum. Ve bir de yufkaları birbirine çok sıkı dolamamanızı öneririm ki güzelce kızarsın. Kıymalı harca kuş üzümü- fıstık veya patates ekleyebilirsiniz. Hepsi de ayrı tatlarda lezzetli oluyor.
·
MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
SOSU İÇİN:
·
1 çay bardağı süt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 adet yumurta
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·
350- 400 gr kıyma
·
2 adet kuru soğan
·
tuz- karabiber
·
sıvı yağ
·
ÜZERİ İÇİN:
·
yumurta sarısı
·
YAPILIŞI:
·
Kıymayı az sıvı
yağda topaklanmasına izin vermeden kıyma suyunu çekene kadar eze eze kavuralım.
·
Üzerine ince kıyım
doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
·
Tuz ve karabiberle
tatlandıralım.
·
Yufkaları ikiye
bölelim.
·
Her bir YARIM
yufkanın üzerine yeteri kadar çırptığımız sos malzemesinden sürelim.
·
Uzun bir kenarına
iç malzemeden koyalım ve kenar uçları hafifçe içe doğru katlayıp, rulo şeklinde
saralım. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir tepsiye tam ortadan başlayarak kol
böreği şeklinde ( Spiral) dolayalım. Diğer yufkaları da önceki yufkanın
bitiminden başlayarak dolamaya devam edelim
·
Üzerlerine yumurta
sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana
kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım yapalım.
· AFİYET OLSUN
Çay saati yaklaşıyor, keşke eve servis olsa...
YanıtlaSilımmmm kahvaltılık :)
YanıtlaSil