ETLİ KARIŞIK DOLMA
ETLİ KARIŞIK DOLMA ( 14 adet) Benim tercihim her zaman zeytinyağlı dolmadan yana olsa da bu tarifte çok başarılı.
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/etli-karisik-dolma.html
ETLİ KARIŞIK DOLMA ( 14 adet)
Benim tercihim her zaman zeytinyağlı dolmadan yana olsa da bu tarifte çok başarılı.
·
MALZEMELER:
·
1 Su bardağı pirinç
·
300 gr. kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
Yarım demet
maydanoz
·
yarım demet dere
otu
·
1 Çorba kaşığı
salça
·
1 kahve fincan sıvı
yağ
·
Tuz, karabiber,
kırmızı biber,kimyon
·
Dolmalık biber
·
Kırmızı biber
·
kabak ( Ben Girit
Kabağı kullandım.)
·
patlıcan
·
Not: Ben karışık
dolma yaptım ama bu iç malzemeyle her dolma içi olarak kullanabilirsiniz.
·
SOSU İÇİN:
·
1 küçük adet rende
kuru soğan
·
1 tatlı kaşığı
salça
·
1 tatlı kaşığı
tereyağı
·
YAPILIŞI:
·
Bir kabın içine
kıymayı ince kıyım doğranmış soğan,maydanoz ve dereotunu , yıkayıp süzülmüş
pirinci, sıvı yağı ,salça ve baharatları alalım.
· Ve güzelce
yoğurarak dolma içini hazırlayalım.
·
Temizlenmiş biber,
patlıcan,kabak,kırmızı biberin içlerini yeter kadar dolduralım.
·
Üzerlerini dilim
kesilmiş domatesle kapak yapalım.
·
Yayvan bir
tencereye tereyağını alıp eritelim ve rende soğanı hafif pembeleştirelim.
·
Salçayı ekleyelim
1-2 kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
·
Dolmaları dik
gelecek şekilde tencereye dizelim.
·
Dolmaların yarısına
gelecek şekilde sıcak su koyalım ve üzerlerine bir tabak kapatalım.
·
Önce harlı ateşte
daha sonra kısık ateşte dolmalarımızı pişirelim.
·
Yanında sade veya
sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım.
·
AFİYET OLSUN