YAPRAK PİDESİ
YAPRAK PİDESİ Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/yaprak-pidesi.html
YAPRAK PİDESİ
Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
Taze asma yaprağı
2 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım demet taze soğan
yarım demet taze nane
tuz
su
Kızartmak için:
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Mısır unu, yoğurt, tuz, ince doğranmış taze soğan ve taze naneler karıştırılır.kıvamı akışkan olmayacak, kurabiye hamuru kadar sert de olmayacak şekilde gerekirse su ile kıvamı açılailir.Yağrağın üzerine koyduğumuzda akmayacak, yayılmayacak.1 tane asma yaprağının iç yüzüne hamurdan 1 cm kalınlığında yayıyoruz.Üzerine asma yaprağı kapatıyoruz.tavaya az sıvı yağ koyup, kızgın yağda pideleri kızartıyoruz. AFİYET OLSUN
nasıl güzel bir fikir, denemek isterim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇOK İLGİNÇ BİR TARİF.SALAMURA YAPRAKTANDA OLRMU?ACABA.
YanıtlaSil