FINDIK DOLGULU KURABİYE
FINDIK DOLGULU KURABİYE Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın 'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/findik-dolgulu-kurabiye.html
FINDIK DOLGULU KURABİYE
Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın 'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 adet yumurta
150 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
2.5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇİ İÇİN:
200 gr ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta akı
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine tereyağını ve pudra şekerini koyup iyice karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Diğer yanda fındığı iyice kırın. Üzerine yumurta akını ve toz şekerini ekleyip koyu kıvamda bir iç hazırlayın. Kaşıktan akmayacak bir kıvamı olsun. Dinlenmiş olan hamurunuzu tezgaha alın. Kolay açabilmeniz için üçe bölün. Merdane yardımıyla üzerine çok az un serperek bıçak sırtından biraz daha kalın olarak açın. Küçük kare şekiller kesin. Ortasına harçtan 1 çay kaşığından biraz fazla koyun. Karenin iki uçunu ortada birleştirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Ayrı bir şekil olarak kalp şeklindeki kalıpla hamurdan şekiller çıkarın. Üzerine yine 1 çay kaşığından biraz fazla harç koyun. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.AFİYET OLSUN
ne kadar şık bunlar, çok cici :)
YanıtlaSil