MEYVELİ KREMALI TART
ralık 2010 MEYVELİ KREMALI TART
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/meyveli-kremali-tart.html
MEYVELİ KREMALI TART
TART MALZEMESİ:
2 su bardağı un
125 gr tereyağ ya da margarin
1 kahve fincanı pudraşekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi
1 yumurta
KREMA MALZEMESİ:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
ÜZERİ İÇİN:Portakal- mandalina- kivi v.s
1 paket tart jölesi
TART HAMURUNUN YAPILIŞI:
Unun içinde yağı bir bıçakla kıyarak, unla karışmasinı sağlayın.Ortasını açıp yumurtayı,pudraşekerini,li mon kabuğu rendesini, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.Hafifçe yoğurarak 30 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu hafif unlu yerde yarım parmak inceliğinde kalıbımızın ölçüsü oranında merdaneyle açalım.Hafifçe yağladığımız tat kalıbına hamurumuzu yerleştirelim.Hamurumuzun taban kısmını kabarmaması için bıçak yardımıyla 3-5 yerden kesikler atalım.Ya da hamurumuzun tabanının orta ölçüsü kadar yağlı kağıt kesip orta kısma yerleştirip, üzerine kuru bakliyat koyalım.( Barbunya- kuru fasulye- nohut gibi.)Bu bakliyatları pişme işlemi bittikten sonra atmayın.Saklayıp, diğer tartlarda da kullanabilirsiniz.Tartımız ı 190 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
KREMANIN YAPILIŞI:
Tenceremize, sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarılarımızı katıp, orta hararetli bir ateşte göz göz olana kadar pişirelim.Altını kapattığımızda yağı ilave edip, güzelce karıştıralım.Kremamız iyice soğuduktan sonra soğuk tartımızın ortasına eşit bir şekilde dökelim.
Meyvelerimizi istediğimiz şekilde dizelim.Meyvelerin kararmaması için üzerlerine tart jölesi sürelim.AFİYET OLSUN
TART MALZEMESİ:
2 su bardağı un
125 gr tereyağ ya da margarin
1 kahve fincanı pudraşekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi
1 yumurta
KREMA MALZEMESİ:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
ÜZERİ İÇİN:Portakal- mandalina- kivi v.s
1 paket tart jölesi
TART HAMURUNUN YAPILIŞI:
Unun içinde yağı bir bıçakla kıyarak, unla karışmasinı sağlayın.Ortasını açıp yumurtayı,pudraşekerini,li
Dinlenen hamurumuzu hafif unlu yerde yarım parmak inceliğinde kalıbımızın ölçüsü oranında merdaneyle açalım.Hafifçe yağladığımız tat kalıbına hamurumuzu yerleştirelim.Hamurumuzun taban kısmını kabarmaması için bıçak yardımıyla 3-5 yerden kesikler atalım.Ya da hamurumuzun tabanının orta ölçüsü kadar yağlı kağıt kesip orta kısma yerleştirip, üzerine kuru bakliyat koyalım.( Barbunya- kuru fasulye- nohut gibi.)Bu bakliyatları pişme işlemi bittikten sonra atmayın.Saklayıp, diğer tartlarda da kullanabilirsiniz.Tartımız
KREMANIN YAPILIŞI:
Tenceremize, sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarılarımızı katıp, orta hararetli bir ateşte göz göz olana kadar pişirelim.Altını kapattığımızda yağı ilave edip, güzelce karıştıralım.Kremamız iyice soğuduktan sonra soğuk tartımızın ortasına eşit bir şekilde dökelim.
Meyvelerimizi istediğimiz şekilde dizelim.Meyvelerin kararmaması için üzerlerine tart jölesi sürelim.AFİYET OLSUN
-->