MEYVELİ KEK (Pastane usulü)
·
MALZEMELER:
·
Oda sıcaklığında 125 gr margarin veya tereyağı
·
1 su bardağı pudra
şekeri (Tatlı sevmiyorsanız 1 parmak eksik)
·
2 su bardağı un
·
4 adet yumurta
sarısı
·
4 adet yumurta
beyazı
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
İÇ MALZEMESİ:
·
Yarımşar su
bardağı, kuru üzüm-kuru incir-hurma-yaban mersini kurusu- ceviz- kayısı
·
1,5 çorba kaşığı un
·
YAPILIŞI:
·
4 adet yumurtanın
sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alalım.
·
Beyazını bir çimdik
tuz ile kar beyazı olana dek çırpalım.
·
Ayrı bir kap da
pudra şekeri ve yağı krema haline gelene değin çırpalım.
·
Yumurta sarılarını
tek tek ilave edip, çırpalım.
·
Yine yavaş yavaş
un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
·
Tahta bir
kaşık yardımıyla ve azar azar yumurta
aklarına ekleyelim.
·
İç malzemeleri unla
karıştırıp, hamura ilave edip, karıştıralım.
·
Dikdörtgen kek
kalıbını margarin ile yağlayıp, harcımızı dökelim.
·
15- 20 dakika derin
dondurucuda bekletelim
·
170 derecelik
fırında ilk 10 dakika pişirip, 160 dereceye indirip, yaklaşık 50 dakika
pişirelim.
·
Soğuduktan sonra
kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapalım.
·
AFİYET OLSUN