HAŞHAŞLI REVANİ
·
MALZEMELER:
·
3 adet yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
1 su bardağı haşhaş
·
1 su bardağı irmik
·
1 su bardağı süt
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
2 portakal ya da
limon kabuğu rendesi
·
1,5 su bardağı un
·
ŞERBETİ İÇİN: 1 su
bardağı su
·
1 su bardağı şeker
·
KREMASI İÇİN:4
bardak süt
·
2 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı
nişasta
·
4 yemek kaşığı
şeker
·
1 paket krem şanti
·
YAPILIŞI: 3 yumurta
ve şeker çırpılır.
·
Yağ, süt,
irmik,haşhaş, limon kabuğu rendesi eklenir,karıştırılır.
·
Un, vanilya ve
kabartma tozu eklenir, karıştırılır.
·
Yağlanmış kalıba
hamur dökülür.(Büyük boy kare borcama tam geliyor.)
·
180 derece önceden
ısıtılmış fırında pişirilir.
·
1 su bardağı şeker
ve 1 su bardağı su tencerede kaynatılır.
·
(Kaynamaya
başladıktan sonra 5 dakika kaynaması yeterli).
·
Soğuk şerbet soğuk
kekin her yerine dökülür.
·
Kreması için;
·
4 bardak süt, 4
kaşık şeker,2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, krema kıvamına gelene
kadar pişirilir. Soğuduktan sonra içine 1 paket toz krem şanti eklenerek
çırpılır.
·
Kekin üzerine
dökülür.
·
AFİYET OLSUN