KADAYIFLI KEK NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

KADAYIFLI KEK NASIL YAPILIR

KADAYIFLI KEK Kek ve kadayıfın hoş uyumu:))


KADAYIFLI KEK
Kek ve kadayıfın hoş uyumu:))
·         MALZEMELER:
·         300 gr kadayıf
·         KEKİ İÇİN:
·         4 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         2 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         1 su bardağı çekilmiş ceviz veya çekilmiş fındık veya toz antep fıstığı
·         ÜZERİ İÇİN:
·         125 gr eritilmiş tereyağı
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         4 su bardağı toz şeker
·         4 su bardağı su
·         çeyrek limon
·         Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
·         Soğumaya bırakalım.
·         YAPILIŞI:
·         Kadayıfı ikiye ayıralım.
·         Yarısını kelepçeli kek kalıbının tabanına, ölçüsü oranında yağlı kağıt serelim.
·         Kadayıfın yarısını tifterek bastıralım.
·         Dikkatlice yağlı kağıdı çıkaralım.( Bu kadayıfı daha sonra kek hamurunun üzerine yerleştireceğiz.)
·         Diğer ayırdığımız kadayıfı kelepçeli kalıbımızın tabanına tifterek ve iyice bastırarak yerleştirelim.
·         Kekin hamuru için:
·         Yumurta ve şekeri kabarana değin çırpalım.
·         Vanilya un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpalım.
·         Ceviz veya fındık veya antep fıstığını ilave edip, karıştıralım.
·         Kek hamurumuzu kalıba yerleştirdiğimiz kadayıfın üzerine eşit biçimde yayalım.
·         Üzerine de yağlı kağıtta olan kadayıfımızı dikkatlice yerleştirelim ve kadayıfı hamura yavaşça bastıralım. Erittiğimiz tereyağını kadayıfın her yanına gezdirelim.
·         Önceden ısıtılmış, 160 derecede kadayıflar kızarana kadar  pişirelim.
·         Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti üzerine dökelim.
·         Bir süre şerbetin içini çekmesini bekleyelim.
·         Dilimleyerek servis yapalım.

·         NOT: Ben dondurma ile servis yaptım.

DAHA FAZLA LEZZET

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık... ·         1 pa...

ÇİKOLATALI GÜLLAÇ

ÇİKOLATALI GÜLLAÇ Arçelik Mucize Lezzetler Sevgili Refika Birgül  ile Doors Akademi de harika bir workshop gerçekleştirdik...Refika hanımla tanışmak bizleri çok mutlu etti... Refika Birgül...

KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI

KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu tarif  balık menüsü veya canınız tatlı istediğinde yapabil...

Yorum Gönder

  1. Değişik ve güzel görünüyor gerçekten!

    YanıtlaSil
  2. kek demesen tamamını kadayıf zannederdim :) sürprizli olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. super fikir ellerine saglik denemem gerekli.

    YanıtlaSil
  4. Ben hemen yaptim bu kekden hem tadi hem sunumu harika oldu ellerinize saglik selma hanim..

    YanıtlaSil
  5. Beğendiğinize çok sevindim :) Sizin de ellerinize sağlık; afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  6. anladigim kadariyla kekin hem altina hemde ustune kadayif konuluyor galiba

    YanıtlaSil
  7. ARTIK KADAYIF İLE ÇOK GÜZEL TARİFLER YAPILIYOR, BU DA ONLARDAN BİRİ

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor .Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item