PAPAZ YAHNİSİ
SOĞAN YAHNİSİ Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz yahnisidir ve Trakya taraflarında düğün yemeğidir. MALZEMELER: yarım kilo arpa...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/papaz-yahnisi_26.html
SOĞAN YAHNİSİ
Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz yahnisidir ve Trakya taraflarında düğün yemeğidir.
MALZEMELER:
yarım kilo arpacık soğan
yarım kilo kuşbaşı et
3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar sıcak su ( varsa et suyu)
tuz
YAPILIŞI:
Etleri kavuralım.
Bir tencereye yağı koyup, eritelim, salçayı ekleyelim
.Ayıkladığımız arpacık soğanları ve sarımsağı da ilave edip, kısık ateşte biraz kavuralım.
Etleri ekleyip, sıcak suyunu katalım.
1-2 taşım kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.( Harlı ateşte soğanların şekli bozuluyor.)
Pişmeye yakın tuzunu ve sirkesini ( yada limon suyunu) katalım.
Tercihen yanında sade pilavla servis yapalım.
NOT: Ben bu yemeği salçasız sevmediğim için salça kullanıyorum.
AFİYET OLSUN