KURU MEYVELİ PİLAV
KURU MEYVELİ PİLAV Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav... ÜRYANİ ERİĞİ Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Al...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/kuru-meyveli-pilav.html
KURU MEYVELİ PİLAV
Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav...
ÜRYANİ ERİĞİ
Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Ala erik olarak da bilinir.Bol miktarda B
vitamini içerir, bağırsak ve mide sorunlarında tedavi özelliği vardır. Üryani eriğinin en büyük
özelliği bağırsakları çalıştırması, kabızlığı önlemesidir.Erik,Potasyum ve magnezyum minerali
açısından da zengin bir meyve olduğundan, uzmanlar karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere önermektedir. Üryani eriği çiğ olarak yenilebileceği gibi
komposto olarak da tüketilebilir.
Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav...
ÜRYANİ ERİĞİ
Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Ala erik olarak da bilinir.Bol miktarda B
vitamini içerir, bağırsak ve mide sorunlarında tedavi özelliği vardır. Üryani eriğinin en büyük
özelliği bağırsakları çalıştırması, kabızlığı önlemesidir.Erik,Potasyum ve magnezyum minerali
açısından da zengin bir meyve olduğundan, uzmanlar karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere önermektedir. Üryani eriği çiğ olarak yenilebileceği gibi
komposto olarak da tüketilebilir.
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı pilavlık baldo pirinç
·
200 gr kuru kayısı
·
100 gr çekirdeksiz
kuru üzüm
·
150 gr üryani eriği
·
1 çay kaşığı
zerdeçal
·
150 gr tereyağı
·
yeterince tuz
·
YAPILIŞI:
·
Pirinçleri tuzlu
ılık suda 20 dakika beklettikten sonra süzün.
·
Zerdeçalı 1 su
bardağı sıcak suda yarım saat bekletin.
·
Pirinci zerdeçalla
birlikte 1 'e 1,5 ölçüsünde sıcak su koyarak haşlayın.
·
Üzerine eritilmiş
tereyağını döküp demlenmeye bırakın.
·
Kayısılar, üzüm, ve
erikleri 5-6 dakika kadar haşlayıp süzün.
·
Kayısı ve eriği
birkaç parçaya kesin ve demlenen pilava ekleyin.
·
Harmanlayarak
servis yapın.
·
NOT: Bu pilav SALMA
USULÜ pişen bir pilavdır.
·
AFİYET OLSUN