GÜNEŞ ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

GÜNEŞ ÇÖREK

GÜNEŞ ÇÖREK Çay saatlerinde mayalı çörekler fırından çıktığı anda yemeğe tadından doyum olmaz..Güneş Çörek gerek tat açısından gere...







GÜNEŞ ÇÖREK
Çay saatlerinde mayalı çörekler fırından çıktığı anda yemeğe tadından doyum olmaz..Güneş Çörek gerek tat açısından gerekse lezzet açısından sizlere önerebileceğim bir tariftir. Sevgili http://nursevincelezzetler.blogspot.com/  a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))



MALZEMELER:
1 Su Bardağı ılık süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
yarım paket yaş maya 21 gr.
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr. kadar erimiş tereyağı
4 SU bardağı un.(Yoğururken artabilir.Yumuşak bir hamur olacak.)
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
2 adet orta boy haşlanmış patates, tuz, karabiber, maydanoz
İstediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Zeytin ezmesi, haşhaş ezmesi, ıspanak, kıyma, peynir, patlıcan , mantar gibi.



 Yoğurma kabımıza , Yarım paket yaş mayamızı koyup üzerine toz şeker döküyoruz. Ilık sütümüzüde ekleyip 1 kaşık unla birlikde 5 dakika kadar mayanın eriyip köpürmesini bekliyoruz. Diğer malzemeleride ilave edip yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurmaya 10 dakika kadar devam ediyoruz. Artık hamur elimize yapışmayacaktır. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırıyor ve hamurumuzu ikiye bölüyoruz.

 Birinci parça hamuru alıp fazla kalın olmayacak şekilde açıyor ve tereyağ ile yağlıyoruz.
 Tereyağımızı sürdükden sonra yufkamızı önce karşılıklı kenarları , sonra yanlarını üst üste kapatıp zarf şekli verip buzluğa kaldırıyoruz. Buzlukda birinci hamurumuz beklerken aynı şekilde ikincisinide yapıyoruz. Buzluğa koyuyoruz.10 dakika bekletiyoruz.
 Buzlukda birinci hamurumuz beklerken aynı şekilde ikincisinide yapıyoruz. Buzluğa koyuyoruz. İlk hamurumuzu alıp tezgahı çok hafif unlayarak uzunlamasına açıyoruz.Açtıkdan sonra tekrar tereyağı ürüyoruz.
  Uzun kenarından başlayarak iç harcımızı seriyoruz ve rulo yapıyoruz.

Rulo yapıyor ve yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Simit gibi kıvırıyor ve iki ucunu birleştiriyoruz. Resim yazısı ekle


Keskin bir bıçakla dilimleyip kağıtla beraber pişirme tepsimize alıyoruz
Yumurta sarısına 1 çay kaşığı yoğurt ekleyip karıştırıyor ve dilimlere sürüyoruz. Üzerine çörek otu serpiyoruz. Mayalanması için bir saat kadar bekletiyoruz. Diğer ayırdığımız hamurumuzuda aynı şekilde hazırlıyoruz.


Fırınımızın derecesini 180 e getirip önceden ısıtıyor ve mayalanmış Güneş Çörek imizi sıcak fırına veriyoruz. Üzeri kızarmaya başladığında fırın derecemizi 160 a getiriyoruzki. Üzeri aniden kızarıp bizi yanıltmasın ve içini çekerek pişsin. Bunu kendi fırınınıza göre ayarlıyabilirsiniz. 200 dereceden 180 e düşürür gibi.
Güneş Çörek Pişdi ve kağıdını alıp servis tabağına geçirdik. İkram ederken yine dilimlemeyi unutmayın. Zira pişerken kabarıyor ve birbirlerine yapışıyorlar. Afiyet olsun.




DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 614131124385117296

Yorum Gönder

  1. merhabalar...
    ne hoş bir sayfadır bu...
    samimiyetiniz ve hoş lezzetleriniz ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
    izliyorum sizi..
    bende beklerim sayfama..
    muhabbetle kalınız..
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item