PERDELİ POĞAÇA
PERDELİ POĞAÇA Deneyiniz,tat ve görsellik olarak çok beğeneceksiniz.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/perdeli-pogaca.html
PERDELİ POĞAÇA
Deneyiniz,tat ve görsellik olarak çok beğeneceksiniz.
·
MALZEMELER:
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 adet yumurta
·
100 gr eritilmiş
tereyağı
·
yarım paket yaş
maya
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
aldığı karar un ( 4
su bardağı kadar)
·
ÜZERİ İÇİN: yumurta
sarısı
·
İÇ MALZEMESİ:
·
2 adet orta boy
patates
·
1 adet kuru soğan
·
tuz- karabiber
·
arzuya göre pul
biber
·
Patatesleri
haşlayın ve sıcakken ezin.İçine yemeklik minik doğranmış soğanları ilave edin.
·
Baharatlarını
ekleyip karıştırın.
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kanında
mayayı ılık sütün içinde eritin.
·
Eritilmiş tereyağı,
yumurta, aldığı kadar un ve tuzu
ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
· Üzerini kapatarak
ılık bir ortamda 50 dakika kadar mayalandırın.
· Diğer mayalı
hamurlar gibi puf puf bir hamur değildir.
· Hamurdan cevizden
biraz daha büyükçe parçalar koparın ve hafif unlu zeminde merdane yardımıyla
çay tabağından biraz daha büyükçe açın.
·
Bezenin bir ucuna
yeteri kadar iç malzemeden koyun ve tam malzemenin bitimine kadar katlayın.
· Katladığımız yerden
uç kısmı kesmeyecek şekilde 4-5 adet boydan çizikler atalım ve iç malzemenin
olduğu taraftan başlayarak rulo yapın
· Uç kısımlarını
hafife içe katlayın.
· Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin.
· Üzerine az sıvı yağ
ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
· 180 derecelik ılık
fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT:Dilediğiniz bir
iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
·
Eğer peynir kullanacaksanız çok yağlı tercih
etmeyİniz, eriyip içinden akabilir.
Selma Hanımcığımın muhteşem keşfi. Mutlaka deneyeceğim. Çok teşekkürler. Paylaşımlar harika.:))
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSilmanda a receita em portugues, a pagina traduzida ficou muito confuza
YanıtlaSilyapim asamasindan sonra mayalandiril miyormu?
YanıtlaSilBen çok bekletmedim..Şekil verirken ki zaman yeterli geldi
Siltesekkur ederim sabah yapicam
YanıtlaSil