PATLICANLI BULGUR PİLAVI | Mutfak Ve Tatlar

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR? PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ Misss gibi bulgur pilav ... Yanında ayran veya yoğurt.... ...


PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ
Misss gibi bulgur pilav... Yanında ayran veya yoğurt....

  • MALZEMELER:
  • 2 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı bulgur Duru Bulgur
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın ve 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Kızgın sıvı yağda patlıcanları kızartın ve kâğıt havlu üzerine çıkartın ve tuzlayın.
  • Pilav tenceresine tereyağını, 1-2 yemek kaşığı  zeytinyağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Salçaları ilave edin  ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve bulguru ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Tercihen et suyu, kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çektiğinde üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

patlıcanlı bulgur pilavı tarifi 8434352421398010335

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item