YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
KOLAY YO ĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR? YOĞURT ÇORBASI TARİFİ YOĞURT ÇORBASI Meşhur, tadanın onsuz salata yapamadığı, isteyenin bi...

- MALZEMELER::
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı Hevsel sosu (Reyhan, nane, pul biber )
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye su ve 1 tatlı kaşığı tereyağını alıp kaynatın. ( Böyle et suyu gibi oluyor)
- Bir kasenin içinde yoğurt, yumurta ve unu güzelce çırpın.
- Kaynayan sudan az az yoğurtlu karışıma dökün ve yoğurdun kesilmemesi için hızlıca karıştırın.
- Yoğurtlu karışımı kaynayan suya ekleyin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. (Gerekirse sıcak su ekleyiniz)
- Bir kaç dakika birlikte kaynattıktan sonra ateşten alın ve tuzunu ekleyin.
- Bir tavaya tereyağını alıp eritin. 1 yemek kaşığı Hevsel sosunu ekleyip kısık ateşte yakmadan kavurun.
- Sosu ister tencerede ister çorbaları kaselere dökünce üzerine gezdirin.
- AFİYET OLSUN