KOROPLAST İLE REFİKA BİRGÜL WORKSHOP
KOROPLAST HAYATI KOLAYLAŞTIRIR! KOROPLAST İLE MUTFAKTAYIZ KOROPLAST Koroplast ' ın davetlisi olarak Refika Birgül ’ le Kuz...

KOROPLAST İLE MUTFAKTAYIZ
KOROPLAST
Refika Birgül' le tanıştınız mı bilmiyorum... Kendisini tanımadan önce ekranlardan sıcak ve doğal buluyordum ama tanıştıktan sonra çok çok daha samimi, işinde titiz, çalışkan , bilgiye açık ve kendi tecrübelerini aktarmayı ne kadar çok sevdiğini gördüm...Refika Birgül' ün konukseverliğinde saatler öyle hızlı aktı ki...
Koroplast' ın mutfağı keyifli hale getiren ürünlerini kullanarak Refika Birgül reçeteleriyle birbirinden nefis 5 ayrı lezzet hazırladık ...Ve neredeyse hiç bulaşık çıkarmadan :) Koroplast kilitli poşetin içinde turşu sulu pembe renk ayran yapıyoruz...
- 750 gr yoğurt
- 300 ml acı turşu suyu,
- 100 ml pancar turşusu suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Koroplast Çift Kilitli Poşet
- Benim favori ayranlarımdan. Acılık ve pancardan gelen özel bir lezzeti var.
- Daha köpüklü olması için tüm malzemeleri blendar’da veya elde, iyice karışacak şekilde çırpın. Bardak başına 2-3 küp buzla servis edin.
- LAVAŞ PİZZA
- Lavaşın üzerine domates sosu sürün
- Üstüne pizza da sevdiğiniz malzemeleri ekleyin.
- Üzerine dil peyniri, veya kaşar rendesi koyun.
- Fırın tepsisine Koroplast hazır kesilmiş pişirme kağıdı serin pizzayı koyun.
- 180 derecelik fırında üzerindeki peynirler eriyinceye kadar pişirin.
KUSKUS RİSOTTO
- 250 gr, 1 bardak kuskus
- 15 adet, 400 gr kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 8-10 dal frenk soğanı
- 3 dal kekik
- 80 gr İzmir tulumu
- 5 dilim pastırma
- 100 gr krema
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı trüf yağı
- 500 ml et suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 muskat
- Risottonun klasik usulü pirinci kavurduktan sonra suyunu yavaş yavaş ekleyip, karıştıra karıştıra, yedirerek yapmak. Bu işlem en az 20-25 dakika sürer. Doğru ısıda, sabırla ve usulünce karıştırma yapmazsanız ya haddinden fazla et suyu harcarsınız ya da taneler aynı renkte ve eşit pişmeyebilir. Büyük ihtimalle nişastasını da krema gibi salmaz.
- Bu tarif İstanbul’un en ama en iyi restaurantında yiyebileceğiniz kalitede oldu. Hatta yağınız güzel, et suyunuz benim tariflerimden biri ise emin olabilirsiniz ki İstanbul’da hiçbir restaurantta yiyemeyeceğiniz kadar güzel ve lezzetli olacak. Evet tarife güveniyorum ama asıl fark sizin elinizin lezzeti olacak...
- · Geniş ve sığ bir düdüklü tencereye, 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip ısıtmaya başlayın.
- · 1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın. 15 adet mantarı ise ne ufak ne de büyük olacak şekilde 5-6 parçaya bölün. Normalde risotto için çok daha küçük doğranır sebzeler; ancak ben yemekte yok olmalarını pek sevmediğim için biraz daha iri doğrayarak benliklerini korumalarını istedim.
- · Isınan yağa önce soğanları ekleyin. Soğan suyunu bırakıp geri çekince de mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Mantarları bir kaç seferde ekleyin. Hepsini birden ekleyince sularını bırakabilirler ve mantar suyunu bırakınca lezzetinden kaybediyor.
- · 4 diş sarımsağı da ince ince dilimleyip ekleyin. Ardından bir bardak, yaklaşık 250 gr kuskusu ekleyin. Kuskusun ardından
- · 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Toplamda 4-5 dakikalık bir kavurma işlemi olacak.
- · Son olarak tencereye 500 ml et suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp basınç ayarını 1 konumuna getirin.
- · Yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin, yeşil disk görününce altını kısıp 5 dakika daha pişirin.
- · Bu sırada tercihen döküm bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağıyla birlikte 5 dilim pastırmayı çıtır çıtır olup biraz renk alana kadar kavurun.
- · 5 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatıp basıncını alıp kapağını açın.
- · Altını tekrar çok kısık ateşe alıp içerisine 80 gram izmir tulumunu da risottonun üzerine rendeleyip karıştırın. İzmir tulumu çok yakışıyor ama biraz daha klasik risottoya yaklaşmak isterseniz parmesan da kullanabilirsiniz.
- · 100 gr kremayı yavaş yavaş ekleyin ve 2-3 çorba kaşığı trüf yağını gezdirip karıştırın.
- · 8-10 dal frenk soğanı ince ince doğrayıp 3 dal kekiğin yapraklarıyla beraber tencereye ekleyin ve yarım muskatı içerisine rendeleyin.
GÜLLAÇLI KİRPİ TAVUK
4 kişilik, Pişirme kağıdı, streç film
- 500 gram tavuk kıyması ( but – göğüs karışık)
- 8 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 dolu çorba kaşığı tatlı toz biber
- 1 dolu çay kaşığı acı toz biber
- 10 diş püre sarımsak
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı gelata unu
- 10 adet yeşil kalamata zeytin
- 2 avuç dolmalık fıstık
- 2 güllaç yaprağı
- Koroplast Streç Film
- Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdı
- Tavuk kıymasıyla hazırlanmış lezzetli dev köfteye güllaç çıtırtısı da eklenince yeme de yanında yat bir yemek ortaya çıktı.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2 dakika sonra toz şekeri ekleyin ve güzelce karemelize olana dek kavurmaya devam edin.
- Bu esnada ufak bir soslukta önce dolmalık fıstıkları, yağlarını bırakana kadar kavurun.
- Fıstıkları alıp aynı tavaya 5 çorba kaşığı zeytinyağını, tatlı toz biberi ve acı toz biberi koyun.
- Yağın rengi kıpkırmızı olana kadar 1 dakika kavurun.
- Geniş bir kasede, tavuk kıymasını, galeta ununu, yumurtayı, karabiberi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve çekirdekleri çıkartılıp ve ufak parçalara kesilmiş zeytinleri birleştirin.
- Karışıma karamelize ettiğini soğanları, kavrulmuş dolmalık fıstıkları ve hazırlayıp soğuttuğunuz kırmızı yağı da ekleyin.
- Tüm karışım iyice özleşene kadar iyice karıştırıp yoğurun.
- Ardından yaklaşık 3 karış uzunluğunda streç filim şeridini tezgaha yerleştirin. Kenarlarından 10’ar cm.lik boşluk bırakıp tavuk karışımını uzunlamasına streçe yayın ve sosis gibi streç filmi etrafına dolayarak kenarlarından büküp sıkıştırın.
- Çok kalın yapmamaya özen gösterin ki 25 dakikada pişebilsin.
- Bu şekilde iftardan yarım saat öncesine kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Pişirmeden önce bir fırın tepsisine Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme kağıdı yerleştirip güllaç yapraklarını elinizle üzerine ufalayın. Küçük parçalar olsun. Karışımı güllaç parçalarına bulayacağınız için küçük parçalar olmasına özen gösterin.
- Kıyma karışımını açıp güllaç parçalarına iyice bulayın.
- İyice kirpi gibi görünmesi için güllaç parçalarını elinizle üzerine ve yan taraflarına saplayabilirsiniz.
- Güllaç Fırında iyice çıtırdayıp yemeğe bambaşka bir lezzet katacak.
- Kirpi tavuğu 220 derecelik fırının fanlı ayarında ve orta rafında 25 dakika pişirin.
Günün sonunda sevgili Refika Birgül bizlere " REFİKA'DAN HIZLI TARİFLER" adlı yemek kitabını imzaladı....İçeriği dopdolu...Pratik ve leziz tarifler..En kısa zamanda tarifleri denemeye başlayacağım...
Çok keyif aldığım bir etkinlik oldu...
Teşekkür ederim KOROPLAST
Teşekkür ederim REFİKA BİRGÜL
SELMA MOLLAOĞLU
Harika bir etkinlik <3
YanıtlaSilÇok özendim resimleri gördükçe ^^
Hele o lavaş pizzalara bayıldım..
Ürünler çok iyi yardımcı olduklarını gözler önüne seriyor <3
Kitabı da çok merak ettim..
Güzel yayın olmuş :)
Teşekkür ederim
Koroplast kadınların en büyük yardımcısı...hayatı gerçekten kolaylaştırıyor 
SilKoroplastı ben de çok kullanırım evde.. strech filmler hakikaten can sıkabiliyor bitince bundan alacağım kesin..
YanıtlaSilAhh o streç filmler
Neyse ki artık Koroplast bu soruna da çare bulmuş

SilNe kadar keyifli bir etkinlik olmuş....
YanıtlaSilEvet
inşallah birgün bir etkinlikte birlikte oluruz...Sevgiler 
Sil