Bildiğiniz gibi Algida’nın vazgeçilmez lezzeti Carte d’Or’un tüm ürünleri tatlı gibi pek çok tarifte kullanılmaktadır. Bu yazımızda ise...
Bildiğiniz gibi Algida’nın vazgeçilmez lezzeti Carte d’Or’un tüm
ürünleri tatlı gibi pek çok tarifte kullanılmaktadır. Bu yazımızda ise sizlere
Carte d’Or dondurmaları ile yapabileceğimiz bu yılın en popüler kup tatlıların
tariflerinden bahsedeceğiz.
Kahveli Kremalı Kup
MALZEMELER
100 gram mascarpone
100 ml taze krema
20 gram rende çikolata
4 adet kedidili bisküvisi
4 top Carte d’Or Selection Krem Karamel
HAZIRLANIŞI
- Taze kremayla
Mascarpone’u karıştırın.
- Kedidillerini
iki ye bölün ve 4 kupaya paylaştırın.
- Hazırladığınız krema karışımını kuplara
paylaştırın.
- 1’er top Carte D’or’u kremanın üzerine
yerleştirin ve rende çikolatayı üstüne koyarak servis edin.
Limon Soslu Vişneli Carte
d’Or Kupları
MALZEMELER
Limon Sosu için
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ paket Şekerli Vanilin
3 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
1 adet limonun rendesi ve suyu
Beze için;
2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı şeker
1 tutam tuz Servis için
8 top Carte d’Or Classic Vişneli
HAZIRLANIŞI
- Beze için 2
yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mixerle köpürünceye kadar çırpın. Köpürünce
içine yavaş yavaş tuz ve şeker ilave edin. Mixeri kaldırınca bezenin ucu havada
kalıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından bezeleri yağlı kağıt kaplı fırın
tepsisinde ceviz büyüklüğünde olacak şekilde 100 derecede 60 dakika boyunca
pişirin.
- Başka bir kapta unu nişastayı ve şekeri
harmanlayın. Limon suyu, limon rendesi ve suyu kaynatın ve ardından içerisine
unlu karışımı ilave edin ve koyulaşana dek pişirin. En son içine yumurta
sarılarını da ilave edip ateşten alın. Bir çorba kaşığı büyüklüğünde tereyağınıda
ekleyip iyice parlayıncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıp soğumaya bırakın.
- Bir kaba 2 top Carte d’Or Classic Bitter
Vişneli koyup üzerine birkaç beze ekleyerek limonlu sosla servis edin.
Opsiyonel: Limonlu sosa limon suyunu eklemek yerine portakal rendesi ve
portakal ekleyerek portakallı sos yapabilirsiniz.
Tahin
Pekmezli Kup
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
-
Dondurma kasesinin dibine parçoaladığınız kağıt helva
ve pekmezi yerleştirin.
- Üzerine Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
toplarını koyun.
- En üste bolca pekmez, tahin helvası ve Antep
fıstığı ilave ederek servis edin.
kahveli kremalı tarife bayıldım :-))
YanıtlaSil