NAR GOURMET
NAR GOURMET, ANADOLU’NUN EŞSİZ ZEYTİNYAĞLARI İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ’NE GELDİ “Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile Anadolu’...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/12/nar-gourmet.html
NAR
GOURMET, ANADOLU’NUN EŞSİZ ZEYTİNYAĞLARI
İÇİN
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ’NE GELDİ
“Anadolu
Zeytinyağları Projesi” ile Anadolu’nun en değerli zeytinyağlarını Türkiye’ye ve
dünyaya sunan NAR GOURMET’in yolu Özyeğin Üniversitesi’ne düştü.
Anadolu’nun doğal bölgesel ürünlerini, saflığını ve niteliğini özenle
koruyup değer katarak geleneksel yöntemlerle üreten NAR GOURMET, “Anadolu
Zeytinyağları Projesi”ni sonuçlandırdı. NAR GOURMET, Proje
kapsamında Mersin, Antakya, Gaziantep, Antalya, Ayvalık ve Manisa'dan
sonra; fabrikayı tarlaya taşıyarak kusursuz natürel sızma zeytinyağı
çeşitleri üretmeyi hedeflediği Mobil Zeytinyağı Tır'ı ile Özyeğin
Üniversitesi’ne geldi.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı
öğrencilerinin hazırladığı aperatifler ve zeytinyağı tadım
uzmanlarının verdiği tadım eğitimi ile birlikte Mobil zeytinyağı sıkım
makinesinin zeytini işleyerek anında tadılabildiği bu özel deneyim
heyecanla karşılandı.
Fabrikayı tarlaya taşıyan kusursuz natürel zeytinyağı üretimi
Yöresinde, tam zamanında tek tek elle toplanan zeytinlerden soğuk
sıkım tekniğiyle aynı gün damıtılan eşsiz tatlar, dünyanın en saygın ödül
organizasyonlarından aldığı birinciliklerle, zeytinyağının anavatanı
Anadolu'nun uluslararası alanda yeniden keşfedilmesine katkıda bulunuyor.
Proje kapsamında, İtalya’da özel olarak
üretilen zeytinyağı sıkım makinesini Türkiye’de mobil olarak hizmete sokan NAR
GOURMET, bu hasat döneminde de Anadolu’nun en değerli zeytinyağlarını
Türkiye’ye ve dünyaya sundu. Yöresel çeşitlere ait meyveleri kendi ekolojisinde
hasat edildikten sonra iki saat içinde işleyen NAR GOURMET, fabrikayı tarlaya
taşıyarak kusursuz naturel sızma zeytinyağı üretiminde öncü olmayı sürdürüyor.
Sanayi Bakanlığı işbirliğinde ve Ankara Üniversitesi’nin bilimsel ve
teknik desteği ile hayata geçen proje ile yöresel çeşitlere ait meyveleri kendi
ekolojisinde hasat edildikten sonra iki saat içinde işleyen NAR GOURMET,
fabrikayı tarlaya taşıyarak kusursuz natürel sızma zeytinyağı üretiminde
bulunmaya devam ediyor.
Yeni hasat döneminde; Mardin Halhalı, Kilis, Hatay Savrani,
Mersin Sarıulak, Mersin Silifke, Antalya Tavşan Yüreği, Antalya Beylik, Muğla
Memecik, Aydın Memecik, Manisa Uslu ve Balıkesir Ayvalık zeytinyağlarının
lezzet sofralarındaki yerini alması hedefleniyor.
NAR GOURMET Genel Müdürü Samir Bayraktar, hem Türkiye hem de dünyada
büyük ilgi ve değer gören “Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile
Özyeğin Üniversitesi’ne de gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları
söyledi: “Türkiye'nin en yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olan
Özyeğin Üniversitesi’nin öğrenci ve
öğretim üyeleri ile bir arada olup karşılıklı fayda ve değer sağlayan bir
projenin içinde olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Özyeğin Üniversitesi’nin gastronomi ve mutfak sanatları konusundaki
çalışmalarını heeycanla takip ediyor,
ülkemiz geleceğine sundukları bu değerli çalışmaları için teşekkür
ediyoruz.
NAR GOURMET olarak bizler de zeytinin anavatanı Anadolu’nun
zengin gen kaynaklarını açığa çıkarmaya ve
eşsiz zeytinyağı türlerini dünyaya sunmaya devam edeceğiz. Bu proje ile
ülkemizin butik zeytinyağı üretimi yapılan zeytin çeşitlerine yöresel
çeşitlerin de katılmasına, bunların yurt içi ve dışında aldıkları ödüller ile
özellikle ülkemizin tanıtımına ve ihracatına katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”
Anadolu Zeytinyağları’nın Ulusal ve Uluslararası Ödülleri
Anadolu Koleksiyonu’nun Antalya Beylik ve Antalya Tavşan Yüreği
çeşitleri, Milano’da düzenlenen Monocultivar Olive Oil Expo2015’te ALTIN ödüle
layık görüldü.
NAR GOURMET, dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi ülkeleri arasında
yer alan İtalya’da düzenlenen ve zeytinyağı kalitesinde üstün fark yaratan
üretici firmaların onurlandırıldığı Dinasty of the Year ödülünün de sahibi
oldu.
Antalya Tavşan Yüreği Natürel Sızma Zeytinyağı, zeytinyağı konusunda
dünyanın en önemli organizasyonlarından olan 2015 New York Uluslararası
Zeytinyağı Yarışması (NYIOOC)’nda Altın Madalya'nın sahibi olmasının yanı sıra,
Antalya Tavşan Yüreği ile Beylik Zeytinyağı Çeşitleri, Zeytin Dostu Derneği 8.
Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Altın Madalya ödülüne
değer bulundu.
Nar Gourmet Hakkında:
Anadolu'nun doğal ve bölgesel ürünlerini geleneksel yöntemlere bağlı
kalarak 2007 yılından bu yana üreten Nar Gourmet; soğuk sıkım natürel sızma
zeytinyağlarından mevsimsel reçel ve marmelatlara, organik sirke, ekşi, pekmez,
baharat, çaylardan kuru meyve, geleneksel şekerlemelerden akide ve lokuma geniş
ürün yelpazesine sahiptir.
Türkiye’de hedeflenmiş satış kanallarında ürünlerini 600 üzeri satış
noktasında tüketici ile buluşturan Nar Gourmet, mevcut satış noktalarında
derinleşmeye ve doğal ürünler pazarında özellikle reçel ve marmelat ile
zeytinyağı kategorilerinde, kendi segmentinde liderliği hedeflemektedir. İlk
olarak 2013 yılında, başta ABD olmak üzere başlamış olan ihracat, Kanada,
Japonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya’ya gerçekleşmektedir. ABD’de
ürün çeşitliliği ve kalitesi ile tercih edilen Nar Gourmet Inc, NY’da sayısı
50’yi bulan özel satış noktasında tüketiciye ulaşıyor.
Başta, ITQI (International Taste and Quality Institute) Üstün Lezzet
Ödülü gibi uluslararası yarışmalarda altın yıldız kazanan Reçel ve Marmelat
ürün grubu; ulusal kalite yarışmalarının yanı sıra NYIOOC (New York
International Olive Oil Competition), Milano Monocultivar Olive Oil Expo2015,
Olive Japan, Olive China, Flos Olei gibi dünyanın en prestijli uluslararası
zeytinyağı kalite yarışmalarında altın madalya kazanan Zeytinyağları olmak
üzere, Nar Gourmet’nin zengin ürün yelpazesi içinde toplam 13 kategoride 350
çeşit ürün yer almaktadır. Nar Gourmet, ürün gamını inovatif lezzetlerle
yenilikçi bir anlayış içerisinde genişletmektedir.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencilerinin hazırladığı aperatifleri tattık.
Çok güzel bir etkinlik olmuş..
YanıtlaSilEvet...Zeytinyağı hakkındaki doğruları öğrendik...
Sil