ANNE KEKİ
ANNE KEKİ NASIL YAPILIR ANNE KEKİ Çocukluğuna dönmek isteyenler için zaman yolculuğu fırsatı....klasik anne keki...mis gibi limo...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/10/anne-keki.html
ANNE KEKİ NASIL YAPILIR
Çocukluğuna dönmek isteyenler için zaman yolculuğu fırsatı....klasik anne keki...mis gibi limon kokusu...çok hafif..kabarık.. ve yüz milyon baloncuk...
- MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar ceviz içi
- YAPILIŞI:
- Karıştırma kabında yumurtaları köpürünceye kadar çırpınız.
- Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.
- Limon kabuğu rendesi,sıvı yağ,süt ve yoğurdu ilave edip çırpınız.
- Un,vanilya ve kabartma tozunu katıp pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar çırpınız.
- Unlanmış iri parçalar halindeki cevizi ekleyip kaşıkla karıştırınız.
- Yağlanmış kare büyük borcam veya yuvarlak kelepçeli kalıba kek harcını dökünüz.
- 180 derecelik fırında kekin üzeri kızarıp ici cekinceye kadar pişiriniz.
- 40-45 dakika civarında pişiyor.
- Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıniz
- AFİYET OLSUN
anne keki yani bizim kekimiz:)) ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Sevgiler....
YanıtlaSilYumuşacık.. Muhteşem. Ellerinize sağlık.. Cevizli olması da daha bir lezzet katmıştır mutlaka... Afiyetle tüketin.
YanıtlaSilMerhabalar, anne kekiniz çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.