AĞZI AÇIK
AĞZI AÇIK NASIL YAPILIR? AĞZI AÇIK TARİFİ AĞZI AÇIK Urfa' ya ait nefis bir tarif...Kahvaltı ve çay saatleri için ayran veya çay ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/10/agzi-acik.html
AĞZI AÇIK NASIL YAPILIR?
AĞZI AÇIK TARİFİ
AĞZI AÇIK
Urfa' ya ait nefis bir tarif...Kahvaltı ve çay saatleri için ayran veya çay ile sıcak sıcak mutlaka tavsiye ederim...
- MALZEMELER:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- İÇ MALZEMESİ:
- 300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
- karabiber
- isot veya pul biber
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Unun üzerine tuzu serpin
- Ortasına yumurta ve suyu koyup yumuşak bir hamur yoğurun. gerekirse su ilave edebilirsiniz.
- Hamurun üzerini örtün ve 10- 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- İ;ç maLzemesi için; soğanı incecik doğrayın.
- Çukur bir kasenin içinde kıyma, soğan, salça, un ve baharatları alıp güzelce yoğurun.(Arzu ederseniz 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz).
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
- Her bir bezeyi tek tek merdane yardımıyla veya elinizle açınız.
- Hamurun üzerini hafifiçe elinizle ıslatın. ( İç malzemenin güzelce yapışması için).
- Ortasına yeteri kadar kıymalı harçtan uç kısımlardan 2 cm kadar boşluk bırakacak şekilde yayınız ve harcın üzerine elinizle bastırınız.
- Uç kısımları pileli, olacak şekilde çimdik atar gibi kıymalı harcın üzerine kapatınız.
- Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ koyup yağı kızdırın.
- İç harcı dökülmesin diye diye ilk önce böreğin kıymalı kısmını pişiyoruz.
- Kıymalı yüzü kızardığında diğer yüzünü kızartın.
- Kızaran börekleri havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.
- Ayran veya çay eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.
- AFİYET OLSUN
yaa şahane olmuş ama çok severim elinize sağlık :-))
YanıtlaSilŞahane görünüyor. Bayılırım böyle lezzetlere.
YanıtlaSilSevgiler
ne güzel görünüyor ellerinize sağlık, bayıldım sevgiler
YanıtlaSil