KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR

KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR PATLICANLI KÖFTE NASIL YAPILIR Sevdiğim iki sebze bir köftede buluştu...Patatese köz pa...



KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR
PATLICANLI KÖFTE NASIL YAPILIR
Sevdiğim iki sebze bir köftede buluştu...Patatese köz patlıcanın tadı çok yakıştı...İçi yumuşak dışı çıtır harika köfteler...
·         MALZEMELER:
·         2 adet patlıcan
·         3 adet haşlanmış patates
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 yemek kaşığı nişasta
·         2 yemek  kaşığı galeta unu
·         2 yemek kaşığı un
·         100 gr. kaşar peyniri
·         tuz- karabiber- kırmızı toz biber

·         Kızartmak için:
·         sıvı yağı

·         Üzeri için:
·         galeta unu

·         Servis için:
·         1 kase yoğurt
·         1 tutam dereotu
·         1 diş sarımsak
·         tuz
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı

·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları közleyin. Kabuklarını temizleyip ince kıyım doğrayın.
·         Bir kabın içine patatesleri rendeleyin.
·         Üzerine  doğranmış köz patlıcan, rende kaşar, galeta unu, nişasta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
·         Harcı 1 saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dolapta dinlendirin.
·         Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp yassı köfteler elde edin.
·         Bir kabın içine galeta ununu alın ve köfteleri tamamen galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
·         Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarın köfteleri çıkarın.
·         Sarımsağı rendeleyin ve tuz ile ezin. Yoğurdu ekleyip çırpın. İnce kıyım doğranmış dereotunu  ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

ENGİNAR PÜRESİ

ENGİNAR PÜRESİ Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın  meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum enginarları kullandım...Sarımsak,tuz,zeytinyağı ve limon suy...

HUMUS

HUMUS Humus, daha çok Arap ülkelerinde ve yine Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikteTürkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelen...

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI NASIL YAPILIR? KEREVİZ SALATASI TARİFİ KEREVİZ SALATASI Kerevizi sevmeyenlerin dahi  Meze & Salata şeklindeki bu tarifi seveceklerine inanıyorum... Özellikle et ...

Sonraki Kayıt BEYTİ KEBAP
Önceki Kayıt KAKAOLU MUZLU KREP

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. işte severek uygulayacağım bir tarif daha ama fırında:)) kızarmışı kadar lezzetli olmayabilir belki ama kızartma yemiyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir lezzet ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. lokum www.sugarworld.com.tr

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item