BEYTİ KEBAP
EVDE BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR Hep dışarıda yemeğe alışık olduğumuz kebabı evde denedim.. .Hemen şunu belirtmek isterim ki evi muhteş...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/01/beyti-kebap.html
EVDE BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR
Hep dışarıda yemeğe alışık olduğumuz kebabı evde denedim.. .Hemen şunu belirtmek isterim ki evi muhteşem bir kebap kokusu sardı...Yapımı çok kolay... Kıymalı harcı akşamdan hazırlayıp dinlendirebilirsiniz.... Aklınıza şöyle bir soru gelebilir: " Acaba kıyma pişiyor mu?" diye..Evet kıyma güzelce pişiyor...Kuru da olmuyor...Zaten fırından çıkar çıkmaz üzerine sosu gezdiriyoruz yumuşatıyor...Bu ölçüler 4 kişi için ideal gibi...Eğer yaz ayında olsaydık üzerine biber ve domates közlemek isterdim...Yoğurt kebabın tadına ve sunuma çok yakışıyor...
·
MALZEMELER:
·
1 adet yufka
·
400 gr. yağlı kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
5 diş sarımsak
·
1 tatlı kaşığı
biber salçası
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı taze
çekilmiş karabiber
·
1 çay kaşığı kekik
·
1 çay kaşığı kimyon
·
Sosu için:
·
3 çorba kaşığı
tereyağı
·
2 çorba kaşığı sıvı
yağ
·
1 yemek kaşığı
domates salçası
·
Servis için:
·
yoğurt
·
YAPILIŞI:
·
Kıymayı karıştırma
kabına alın ve üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.
·
Salça ve
baharatlarını ekleyip güzelce yoğurun.( Bir kaç saat önceden kıymalı harcı
hazırlayıp dolapta dinlendirmenizi öneririm).
·
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
·
Yarım yufkayı
tezgaha serin.
·
Kıymalı harcın
yarısını yufkanın geniş kenarın uç kısmına
şekilde koyun ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
·
Yufkayı yuvarlayıp
rulo şeklinde sarın.( Sararken de yine elinizle düzeltebilirsiniz).
·
Sardığınız ruloyu
keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimlere kesiniz.
·
Yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizin.
·
Diğer yarım yufkaya
da aynı işlemi uygulayaın.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
·
Kebap pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
·
Sos için
bir tavaya tereyağı alın ve
eritin.
·
Zeytinyağı ve
salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alıncaya kadar pişirin. ( Ben yazdan yaptığım domates sosundan 2
yemek kaşığı ilave ettim).
·
Sos çok koyu olursa
2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
·
Beytiler kızarınca
fırından alıp sıcak sıcak servis
tabağına yerleştirin.
·
Üzerine sos gezdirip,yoğurt ile servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
valla bayıldım tarife evde de yaparsak beytiyi süper olur. bi beytisever olarak çok mutlu oldum elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
Çok teşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık harika bir lezzet 😍
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık.. Bu vakitte bu lezzet deryasını görmemem gerekirdi :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silayyy sabah sabah canım çekti valla. en yakın zamanda deneyeyim en iyisi :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Siloooo süper :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok güzel bir sunum olmuş. Emeklerinize sağlık.. yarasın. Bu tarifde g plusda paylaşılır yanii..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silmuhteşem görünüyor.Bende 500 gr kıymanın içine 50 gr kuyruk yağı koyup ilave ettiriyorum. birde öyle deneyin.Migrosun soslu tandırada muhteşem.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBazı tariflerde de yarıya yarıya kuzu dana kıyma kullanılıyor...Teşekkür ederim :)
SilElinize sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık enfes bir görüntüsü var...Bu tabağı alayım ben gideyim en iyisi.. :)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Görseli de mükemmel.
YanıtlaSilSevgiler
Sevgiler :)
SilMükemmel gözüküyor..yapılacaklar listesine ekledim.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.....Sevgiler...
SilHarika olmuş ellerine sağlık hemen yapacağım sevgiler
YanıtlaSilSevgiler...
Silsüper görüntü ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilKöftesever oğlularım için güzel bir tarif .Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Çok teşekkür ederim :)
Silama bu tabak fazla güzel ... eminim ki görüp de mutfağa koşan nice hanımlar vardır... ellerinize sağlıkk ...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilEllerine sağlık tatlım ,nefissss görünüyor…
YanıtlaSilKöftede kimyon ilavesi bende yaparım ama kekik hiç denemedim o da hoş bir lezzet vermiştir…
Afiyetler olsun…
Sevgiler…
Çok teşekkür ederim :)
SilEvde beyti...
YanıtlaSilHımmm... Hem leziz hem de hafifi görünüyor.
Peki kıyma az yağlı olsa olmaz mı?
Merhaba...az yağlı olsa da olur...üzerine sıcakken sos döküleceğinden yumuşatır :)
Silbeyti denince ben deakan sular durur :)) ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilResimler oldukça iştah açıcı.. acıktırdınız bizi :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Buyrun buyrun beyti kebap gerçekten nefis oldu
SilBeyti nefis resim ve renkler şahane görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık canım..
YanıtlaSilWoww, evde beyti.. Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSiloy ki oy, oy ki oy :)
YanıtlaSilRestaruant menüsü gibi olmuş resimler harika.evde yapabilmek çok güzel.
YanıtlaSilgeçen gün uyguladım tarifinizi çok nefis oldu tekrar teşekkürler.
YanıtlaSilİftar davetimde yaptım harika oldu. Misafirlerim çok beğendi. Teşekkürler :)
YanıtlaSilSizi yeni tanidim ve cok mutlu oldum. Tarifleriniz super. Inanin bugun icin kiymam vardi ve ne yapsam diye dusunuyordum. Bu Tarif super oldu :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Harika görünüyor. Mutlaka deneyeceğim bu tarifinizi. Sevgiler..:)
YanıtlaSil