BEYTİ KEBAP | Mutfak Ve Tatlar

BEYTİ KEBAP

EVDE BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR Hep dışarıda yemeğe alışık olduğumuz kebabı evde denedim.. .Hemen şunu belirtmek isterim ki evi muhteş...



EVDE BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR
Hep dışarıda yemeğe alışık olduğumuz kebabı evde denedim.. .Hemen şunu belirtmek isterim ki evi muhteşem bir kebap kokusu sardı...Yapımı çok kolay... Kıymalı harcı akşamdan hazırlayıp dinlendirebilirsiniz.... Aklınıza şöyle bir soru gelebilir: " Acaba  kıyma pişiyor mu?" diye..Evet kıyma güzelce pişiyor...Kuru da olmuyor...Zaten fırından çıkar çıkmaz üzerine sosu gezdiriyoruz  yumuşatıyor...Bu ölçüler 4 kişi için ideal gibi...Eğer yaz ayında olsaydık üzerine biber ve domates közlemek isterdim...Yoğurt kebabın tadına ve sunuma çok yakışıyor...



·         MALZEMELER:
·         1 adet yufka
·         400 gr. yağlı kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         5 diş sarımsak
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
·         1 çay kaşığı kekik
·         1 çay kaşığı kimyon
·         Sosu için:
·         3 çorba kaşığı tereyağı
·         2 çorba kaşığı sıvı yağ
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         Servis için:
·         yoğurt
·         YAPILIŞI:
·         Kıymayı karıştırma kabına alın ve üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.
·         Salça ve baharatlarını ekleyip güzelce yoğurun.( Bir kaç saat önceden kıymalı harcı hazırlayıp dolapta dinlendirmenizi öneririm).
·         Yufkayı ortadan ikiye kesin.
·         Yarım yufkayı tezgaha serin.
·         Kıymalı harcın yarısını yufkanın geniş kenarın uç kısmına  şekilde koyun ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
·         Yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sarın.( Sararken de yine elinizle düzeltebilirsiniz).
·         Sardığınız ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimlere kesiniz.
·         Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
·         Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayaın.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
·          Kebap pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
·          Sos için  bir tavaya  tereyağı alın ve eritin.
·         Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alıncaya  kadar pişirin.  ( Ben yazdan yaptığım domates sosundan 2 yemek kaşığı ilave ettim).
·         Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
·         Beytiler kızarınca fırından alıp sıcak sıcak  servis tabağına yerleştirin.
·          Üzerine sos gezdirip,yoğurt ile servis yapın.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yufka 1199457572193954821

Yorum Gönder

  1. valla bayıldım tarife evde de yaparsak beytiyi süper olur. bi beytisever olarak çok mutlu oldum elinize sağlık.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık harika bir lezzet 😍

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.. Bu vakitte bu lezzet deryasını görmemem gerekirdi :)

    YanıtlaSil
  4. ayyy sabah sabah canım çekti valla. en yakın zamanda deneyeyim en iyisi :)

    YanıtlaSil
  5. oooo süper :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir sunum olmuş. Emeklerinize sağlık.. yarasın. Bu tarifde g plusda paylaşılır yanii..

    YanıtlaSil
  7. muhteşem görünüyor.Bende 500 gr kıymanın içine 50 gr kuyruk yağı koyup ilave ettiriyorum. birde öyle deneyin.Migrosun soslu tandırada muhteşem.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı tariflerde de yarıya yarıya kuzu dana kıyma kullanılıyor...Teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Elinize sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık enfes bir görüntüsü var...Bu tabağı alayım ben gideyim en iyisi.. :)))

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Görseli de mükemmel.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Mükemmel gözüküyor..yapılacaklar listesine ekledim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Harika olmuş ellerine sağlık hemen yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  13. süper görüntü ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  14. Köftesever oğlularım için güzel bir tarif .Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ama bu tabak fazla güzel ... eminim ki görüp de mutfağa koşan nice hanımlar vardır... ellerinize sağlıkk ...

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık tatlım ,nefissss görünüyor…
    Köftede kimyon ilavesi bende yaparım ama kekik hiç denemedim o da hoş bir lezzet vermiştir…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  17. Evde beyti...
    Hımmm... Hem leziz hem de hafifi görünüyor.
    Peki kıyma az yağlı olsa olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...az yağlı olsa da olur...üzerine sıcakken sos döküleceğinden yumuşatır :)

      Sil
  18. beyti denince ben deakan sular durur :)) ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  19. Resimler oldukça iştah açıcı.. acıktırdınız bizi :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...Buyrun buyrun beyti kebap gerçekten nefis oldu

      Sil
  20. Beyti nefis resim ve renkler şahane görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Woww, evde beyti.. Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  22. oy ki oy, oy ki oy :)

    YanıtlaSil
  23. Restaruant menüsü gibi olmuş resimler harika.evde yapabilmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  24. geçen gün uyguladım tarifinizi çok nefis oldu tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. İftar davetimde yaptım harika oldu. Misafirlerim çok beğendi. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  26. Sizi yeni tanidim ve cok mutlu oldum. Tarifleriniz super. Inanin bugun icin kiymam vardi ve ne yapsam diye dusunuyordum. Bu Tarif super oldu :)

    YanıtlaSil
  27. Ellerinize sağlık.. Harika görünüyor. Mutlaka deneyeceğim bu tarifinizi. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item