UNLU KETE
UNLU KETE Çayın yanına müthiş yakışıyor...Kıyır kıyır bir tat.Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için t...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/04/unlu-kete.html
UNLU KETE
Çayın yanına müthiş yakışıyor...Kıyır kıyır bir tat.Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...
·
Hamuru icin
·
1 adet yumurta ( Akı hamura- sarısı üzerine)
·
1 su bardağı süt
·
1 su bardağı su
·
Yarim su bardağı
sıvıyağ
·
1 paket instant
maya (yada diğerleri)
·
1,5 tatlı kaşığı
tuz,
·
1 yemek kaşığı toz
şeker
·
6 su bardağına
yakın un
·
Açmak için:
·
Nişasta
·
Ara katlar için :
·
150-200 gr
kadar tereyağı
·
İçi için:
·
1,5 su bardağı un
·
80 gr tereyağı
·
tuz
·
YAPILIŞI:
·
İçi için;
·
80 gr. tereyağını
kısık ateşte eritin ve 1,5 su bardağı un ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun.
·
Hamuru için;
·
Cok sert olmayacak, poğaça hamurundan biraz
sert kıvamda hamuru yoğurup yarım saat(Sıcak havalarda 15-20 dk bile yeterli)
kadar mayalandırıyoruz.Cok mayalanırsa poğaça tarzi olur.Ben 10 beze yaptım.Servis
tabağı büyüklüğünde açılan hamur eritilmis tereyağı ile şekilde görüldüğü gibi
(Bir yemek kaşığı kadar) yaglanır.
·
Bohça seklinde
katlanir. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanır hazırlanır.
·
Sonra tekrar açma
yağlama ve kavrulmuş un koyup kapatıp ters çevirip tepsiye dizilir ve yumurta
sürülür.(Toplamda Iki kez katliyoruz hamuru kat kat olsun diye).
·
Yarım saat Tepside
dinlendirildikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırında kizarana kadar
pişirilir.
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık gece gece can çekiyor ama:))) nefis görünüyor
YanıtlaSilBen de keteyi çok severim ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilne güzel bir lezzettir kim bilir ellerinize sağlık
YanıtlaSilKeteyi okuldaki öğretmen arkadaşımın eşi yapıp getirmişti, çok sevmiştim. ben bayılıyorum keteye. elinize sağlık...
YanıtlaSil