DUBLE MEZE BAR
DUBLE MEZE BAR Yeme-içme sektöründe ikinci kuşak Emre Çapa 'nın açtığı Duble Meze Bar, Pera 'da ş ahane bir mekan, dekorasyonu...
![](http://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/04/duble-meze-bar.html
DUBLE MEZE BAR
Yeme-içme sektöründe ikinci kuşak Emre
Çapa'nın açtığı Duble Meze Bar, Pera'da şahane bir mekan,
dekorasyonu süper, yemekleri damakta iz bırakıyor. Öyle bir manzarası var ki,
insan bakmaya doyamıyor. DJ ise öyle bir çalıyor ki, kendinizden geçiyorsunuz.
70’lerin, 80’lerin Türkçe sözlü hafif müzik parçaları da çok yakışmış modern
meyhanenin havasına.
Palazzo Donizetti Hotel’in en üst katında yer alan bu şık meyhaneye ayak
attığınız anda muhteşem bir Haliç manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Henüz otele
girişteki o ihtişamın tesirinden kurtulmadan buram buram nostalji kokan asansör
ile yukarı çıkıp, ikinci kez çarpılmaya hazır olun. Bir de eğer gece ise
Haliç'e düşen binlerce renk renk ışıklara kapılıp gidiyorsunuz...
Şef Umut Karakuş bizleri çok sıcak karşıladı..Müthiş bir ev sahipliği ile tüm gece boyunca bizlerle ilgilendi...Çok genç bir şef olmsına rağmen işinde çok başarılı...
Meyhane kültüründe kullanılan duble'den adını
alan Duble Meze Bar favorilerimiz arasına eklendi bile..
Menü'de 20-25 çeşit soğuk meze, 10-15 ara sıcak ve dört çeşit ana yemek
yer alıyor. "En lezzetli" listesi yapayım dedim ama ne çare!!!
yapamadım. Hangisini yazsam bilmem ki; Keçi peynirli paçanga, Çerkez tavuğundan
esinlenilerek yapılan çerkez pate, ekmek yerine simit kullanılarak yapılmış,
üzerinde acılı çam fıstığı yağı, Izgara Dana yonga ciğer, kruton, sumaklı kırmızı
soğan ve hellim ile lezzeti yakalamıştı, incecik yaprak gibi kesilmişti; İnce
ince doğranmış kokoreç bruschetta Kestane mantarlı ve çamfıstıklı humus, trüf
yağı aromalı; Hafif acılı izmir usulü
biber borani; Muhammara; Kalamata zeytin ve portakal soslu enginar, portakal
çiçeği suyu ve maydanoz yağı ile zenginleştirilmiş, Tahinli patlıcan salatası
ancak burada da farklılık var, Antakya'dan gelen çifte kavrulmuş tahin ve çörek
otu ile; Pastırmaya sarılı ızgara karides,Ahtapot ızgara, yağsız pişen Girit usulü
kabak, yanında Antakya tuzsuz keçi yoğurdu ile; Tane hardallı levrek, trüf yağı
ile...
Bir Ermeni mezesi olan Topik ise müthişti....
Yerli şarap ve rakı çeşitlemelerinin bol olması, yemek servisi bitiminde
kulüp şekline dönmesi de artıları arttıran birer detay Duble meze Bar'da. Bu
çok özel gecede ana yemeklere geçemeden kapasitemizin sonuna gelmiştik ki içine
manda kaymağı doldurulmuş Hatay usulü çıtır kabak tatlısı masamızı taçlandırdı. Özel bir teknikle şekil verilen
ve büyük sabır gerektirerek pişirilen bu içi kaymak dolgulu çıtır balkabağı çok
çok güzeldi.
Fiyatlara gelince 9-16 TL, ara sıcaklar
ise 9-24 TL arasında değişiyor.
Adres:
PALAZZO DONIZETTI HOTEL Meşrutiyet Caddesi No:85. Palazzo Donizetti
Kat:7. Pera, Istanbul, 34400. Tel: 0212 244 01 88