HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Bal...
HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA
Doors Akademi Arçelik Mutfağında
AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Ballı Helva tarifi...Müthiş bir şey oldu...Tek kelime ile bayıldıkkkkk :)
·
MALZEMELER:
·
65 gr un
·
65 gr pirinç unu
·
65 gr nişasta
·
65 gr tereyağı
·
275 gr Anavarza Gurme Keven Kekik balı
·
300 ml süt
·
YAPILIŞI:
· Bir tencerede, bal ve sütü hafif ateşte bal eriyene kadar ısıtın. (Kaynamasına izin vermeyiniz yoksa kesilir).
·
Diğer bir tencerede tereyağını eritin.
·
Yağ ısınınca pirinç unu ve nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
·
Unu ekleyin
ve hafif renk alıncaya kadar kavurmaya
devam edin.
·
Un karışımının üzerine bu şerbeti dökün.
·
Topaklanmasına izin
vermeden güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve ateşten alıp 10
dakika dinlenmeye bırakın.
·
Bu esnada bademleri kavurun.
·
Helvayı bir tepsiye
yayın ve üzerine bademleri dizin.
·
Dilimleyerek servis
yapın.
·
AFİYET OLSUN
Selmacığım çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Mutlaka denemenizi öneririm..nefis bir şey...bal oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
SilÇok güzel görünüyor. Denemeye değer..:) Helvanın her türlüsünü seven biri olarak bu tarifinize bayıldım..:)
YanıtlaSil