BALLI TAVUK KANATLARI Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk ka...
BALLI TAVUK KANATLARI
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk kanatları...Hem pratik hem lezzetli...
·
MALZEMELER:
·
350 gr çizik
atılmış tavuk kanat
·
1/2 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
1/4 su bardağı soya
sos
·
1/2 su bardağı
Anavarza çam balı
·
1 diş ezilmiş
sarımsak
·
Karabiber
·
1/2 yemek kaşığı
ketçap
·
ÜZERİ İÇİN:
·
susam
·
YAPILIŞI:
·
Çukur bir kabın
içinde susam hariç tüm malzemeyi karıştırın.
·
Tavuk
kanatları bu sosa iyice bulayın Ve orta
boy bir fırın kabına alın.Üzerine kalan
sosu dökün.
·
Önceden
ısıtılmış 190 derecelik fırında ara sıra
fırını açıp kanatları çevirin.
·
Nar gibi kızarıp
yumuşayıncaya kadar pişirin.
·
Servis tabağına alıp
üzerine susam serpin ve sıcak servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
Balın pişirilmemesi konusunda söylemler var ; Şef buna bir açıklama getirdi mi acaba?
YanıtlaSilAma oldukça iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık
Sevgiler
Merhaba....Aslında ben balın 120 dereceye kadar pişirildiğini biliyorum...Etkinlikte bu soru aklımdaydı ama öyle bir telaş yaşanıyor ki sormaya fırsat bulamadım....Fakat tarif muhteşem oldu..Bal oranı belki biraz daha azaltılabilir. Sevgiler...
Sil