BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA | Mutfak Ve Tatlar

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA Bisküvi her zaman dolabımda bulunur...Acil durumlarda 5 dakikada  mozaik pasta... muhallebi ya da  puding ile...


BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA
Bisküvi her zaman dolabımda bulunur...Acil durumlarda 5 dakikada  mozaik pasta... muhallebi ya da  puding ile bu tarz tarifler hazırlamak kurtarıcı oluyor...

·         MALZEMELER:
·         2 paket kakaolu bisküvi
·         5 su bardağı süt
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 su bardağı şeker
·         4 yemek kaşığı un
·         1 yemek kaşığı pirinç unu
·         1 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         Üzeri için:
·         kakao
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye, süt,şeker,un,nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve tereyağını alın güzelce çırpın.
·         Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin ve mikserle çırpın.
·         Ve kremanın ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.(Kremayı çok sıcak dökerseniz bisküviler çok yumuşar).
·         Borcama 1. kat bisküviyi dizin, üzerine yeteri kadar krema dökün.(Ben büyük boy kare borcam kullandım.Arzu ettiğiniz modelde kalıp kullanabilirsiniz).
·         Bisküvi ve krema bitene kadar 1 kat bisküvi - 1 kat krema olarak bu işlemi tekrarlayın.
·         En üstte kremayı sürün.
·         Tatlıyı 2-3 saat üzeri kapalı bir şeklide dolapta dinlendirin.
·         Servisten önce üzerine süzgeç yardımıyla yeteri kadar kakao serpin.
·         Dilimleyerek servis yapın.
·         AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

KREP PASTA

KREP PASTA Sevgili Derya Mevlüt Ay bizlerle hoş bir pasta tarifi paylaşmışlar.Ellerinize sağlık; teşekkür ederiz :) Özellikle fırını olmayanlar veya fırınları bozuk olanlar veya elektrikler gitt...

ETİMEKLİ PASTA

ETİMEKLİ PASTA Ekmek kadayıfını seviyorsanız bu tatlıyı da beğeneceğinizi sanıyorum,tatlar biraz benziyor.. Yalnız biraz daha hafiftir :) ·        ...

ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS

ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS ÜLKER İÇİM etkinliğinde yaptığımız nefis bir tarif.Yapımı çok basit. Bu yöntemle malzemelere değişik tatlar  ekleyerek yeni lezzetler elde etmek mümkündür. Örneğin...

Yorum Gönder

  1. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Iyi geceler Selma hanim.

    Pirinc unu yerine bugday nisastasi yada misir nisastasi olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tarifte 1 yemek kaşığı nişasta kullanılıyor, pirinç unu kullanmak istemezseniz nişasta oranını artırabilirsiniz...

      Sil
  3. Nasıl lezzetli olduğu görüntüden ve sunumdan belli oluyor... Ellerinize sağlık..Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item