KÖY EKMEĞİ
KÖY EKMEĞİ ( BAZLAMA) Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağlık...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/08/koy-ekmegi-bazlama.html
KÖY EKMEĞİ ( BAZLAMA)
Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağlık...
Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
Hamur için
·
3 kilo un
·
1 paket kuru maya
·
3 yemek kaşığı tuz ( veya tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın)
·
Aldığı kadar ılık
su
·
YAPILIŞI:
·
Tuzu bir palet kuru
mayayı unu içine koyun sonra ılık su ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın
biraz ele yapışan bir hamur olmalı.
·
İşlem bittikten
sonra üzerine tepsi kapatın sofra bezi ile sarın iki saat ellemeyin iyice
şiştikden sonra teflon tavayı en büyük göze koyun altını yakın iyice ısınsın
sonra hamurdan mandalina kadar koparın açın biraz kalın olacak sonra sıcak
tavaya koyun hemen pişiyor zaten hamur bitene kadar bu işlemi yapın. ( İsterseniz sıcakken üzerine tereyağı sürebilir peynir koyabilirsiniz.)
·
Çok olan
ekmeklerinizi soğuduk tan sonra bir bez torbaya
dolaba koyun alt kısmına ve sofraya getirmeden tavada ısıtın.
·
İlk günkü gibi
tazecik olacaktır ama yediğiniz kadar ısıtın tekrar tekrar aynı ekmeği
ısıtmayın, kurur.
·
Yiyeceğiz kadar
ısıtın dışarıda kalmasın mayalı olduğu için kokar.
·
AFİYET OLSUN
Canım nasıl şişmişler onlar öyle... Olsada sabah kahvaltısında yeseydik :( Ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil