PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK
PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK Balkan göçmenlerinin çok sık yaptığı lezizi ve pratik bir börek tarifidir...Bende rahmetli kayınvalidemden öğr...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/07/pileli-kirma-borek.html
PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK
Balkan göçmenlerinin çok sık yaptığı lezizi ve pratik bir börek tarifidir...Bende rahmetli kayınvalidemden öğrendim...Bana göre yapımı en kolay böreklerden bir...Hiç zaman almıyor...Kaymak yoksa,3 adet yufkaya, 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı ya kullanabilirsiniz....Fakat kaymak apayrı bir tat veriyor...
· MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
Sosu için:
·
1 adet yumurta
·
1 su bardağı kaymak ( veya çiğ krema)
·
1 su bardağı yoğurt
·
1 tutam tuz
·
İç malzemesi için:
·
350 gram böreklik
peynir
·
YAPILIŞI:
·
1. yufkayı tezgaha
serin.
·
Yufkanın her yanına peyniri serpiştirin.
·
Parmaklarınızın
ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yapar gibi büzüştürün.
·
Bıçak yardımıyla
dilimlere kesin.
·
Yağlamış fırın
tepsisine sık sık yerleştirin.
·
Diğer 2 yufkaya da
aynı işlemi uygulayın.
·
Bir kabın içinde
yoğurt, kaymak,tuz ve yumurtayı güzelce
çırpın.
·
Sosu böreklerin her
yanı ıslanacak şekilde üzerine dökün.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN
HMmm. Harika görünüyor. Elinize sağlık..
YanıtlaSil