KARBONATLI POĞAÇA
KARBONATLI POĞAÇA Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor... Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/05/karbonatli-pogaca.html
KARBONATLI POĞAÇA
Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor...Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı poğaça tadında...
·
MALZEMELER:
·
125 gr eritilmiş
tereyağı veya margarin
·
2 adet yumurta ( 1
sarısı üzerine)
·
1 su bardağı yoğurt
·
yarım su bardağı
sıvı yağ
·
5 gr karbonat ( 1
çay kaşığı dolusu)
·
1 çay kaşığı tuz
·
aldığı kadar un ( 4
su bardağı kadar)
·
İçi için:
·
Peynir
·
maydanoz
·
üzeri için
·
yumurta sarısı
·
susam
·
çörek otu
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına,
eritilmiş tereyağı,sıvı yağ, yoğurt,
yumurta ve karbonatı alıp karıştırın.Birkaç dakika kabarması için bekleyin.
·
Un ve tuzu ekleyip
yumuşak bir hamur yoğurun.
·
5 dakika hamuru dinlenmeye bırakın.
·
Peynir ve ince
kıyım doğranmış maydanozu karıştırın.
·
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
·
Acunuzun içinde
açıp yeteri kadar iç malzemeyi koyup kapatın ve yuvarlağın.
·
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
·
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN
Bende tam karbonatli ya da kabartma tozulu pogaca tarifi ariyordum :) Mutlaka deneyecegim canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Afiyetler olsun...Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))