ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA
ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA Ispanağı çiğden kullandım...Ve hiç bir şekilde kek piştiğinde ıspanak kokusu ve tadı gelmiyor am...
![](http://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/04/ispanakli-kostebek-pasta.html
ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA
Ispanağı çiğden kullandım...Ve hiç bir şekilde kek piştiğinde ıspanak kokusu ve tadı gelmiyor ama arzu ederseniz ıspanağı hafif haşlayıp püre haline getirip kullanabilirsiniz...
Kakaolu Köstebek Pasta tarifime buradan ulaşabilirsiniz
·
MALZEMELER
·
KEKİ İÇİN:
·
4 adet yumurta
·
1 su bardağı tepeleme un
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 yemek kaşığı sıvı yağ
·
3 yemek kaşığı tepeleme ıspanak püresi
( 150 gr kadar ıspanak yaprağı)
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma tozu
·
KREMASI İÇİN:
·
1 litre süt
·
1 su bardağı şeker
·
1 su bardağı un
·
1 adet vanilya
·
1 su bardağı Hindistan cevizi
·
1 tatlı kaşığı tereyağı veye margarin
·
YAPILIŞI:
·
KREMASI;
·
Bir tencereye süt,şeker ve unu alın, muhallebi kıvamına gelene kadar
topaklanmaması için sürekli karıştırın.
·
Göz göz olduğunda vanilya, Hindistan
cevizi ve yağı ekleyip karıştırın.
·
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
·
KEK İÇİN:
·
Ispanak yapraklarını güzelce yıkayıp
robota koyun. Üzerine çok az su ilave edip püre haline gelinceye kadar çekin.
·
Yumurtayı köpürene kadar çırpın.
·
Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.
·
Sıvı yağ, ve ıspanak püresini ekleyip
karıştırın.
·
Un ve kabartma tozunu ilave edip
karıştırın.
·
Orta boy kelepçeli kalıbın tabanına
tercihen yağlı kağıt serin ve yan
duvarları yağlayın.
·
Kek harcını kalıba dökün
ve 180 derecede pişirin.
·
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye
bölün.
·
Çukur komposto kasesinin büyük
boyuna düzgünde streç film serin. ( Daha
sonra kekin kolay çıkmasını sağlıyor).
·
Kekin
bir tabanını kaseye yerleştirin, elinizle kabın şeklini alması için
bastırın.
·
İçine
ılınan kremayı dökün ve kaşıkla düzeltin.
·
Diğer kek parçasını da üzerine
kapatıp hafifçe bastırın.
·
Üzerine bir tabak kapatıp 1 gece
buzdolabında bekletin.
·
Ertesi gün servis tabağına ters
çevirerek servis yapın.
·
Dilerseniz kremanın içini daha da
zenginleştirebilirsiniz. Örneğin,muz dilimleri,damla çikolata vs.
kullanabilirsiniz. Ben üzerini vanilyalı
çikolatalı sos ile süsledim.
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Ayrıntılı ve anlaşılır.Ispanaklı Köstebek pasta tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilOrtasında bir bebek olsa neredeyse Barbi pasta olurmuş.. :)
G+
Ellerine sağlık canım. ..
YanıtlaSilGecen gun yaptığım ıspanaklı kekimde bende çiğ olarak kullandım hemde fazla gelen ıspanağimı dondurucuya atmıstım blenderdan gecirdim ve lezzetinde hiç bir farklılık olmadı...
Görüntüsü her zamanki gibi Selma klasiği muhteşem...
Afiyetler olsunnnnn...
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilçok çok güzel olmuş.. hele de görüntülemeniz süper...AYNUR YILDIZ KARATAŞ...
YanıtlaSilBende deneyeceğim. Eline sağlık canım.
YanıtlaSil