SODALI PRATİK ÇITIR BÖREK
SODALI PRATİK ÇITIR BÖREK Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendi :) Fırından çıktığındaki sıcacık, çıtır ç...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/sodali-pratik-citir-borek.html
SODALI PRATİK ÇITIR BÖREK
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendi :) Fırından çıktığındaki sıcacık, çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
4 adet yufka
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
50 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1,5-2 su bardağı galeta unu
1 şişe maden suyu
İÇ MALZEMESİ:
Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.
YAPILIŞI:
Yufkaları tezgaha serelim ve dörde keselim.
16 adet üçgen yufkamız olacaktır.
Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.
Ve boylamasına ikiye katlayalım
Geniş ucuna iç harçtan koyalım ve her iki ucunu hafifçe içe katlayalım.
Rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
Böreğimizi sardık.
Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına bu yağ karışımından sürelim.( Arkalı önlü.)
Sonra tamamen maden suyuna
ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
Ben böreklerimi Seramitok fırın tepsisinde pişirdiğim için YAĞLAMADAN tepsiye dizdim. En az 2 börekleri buzdolabında bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.
AFİYETLER OLSUN
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendi :) Fırından çıktığındaki sıcacık, çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
4 adet yufka
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
50 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1,5-2 su bardağı galeta unu
1 şişe maden suyu
İÇ MALZEMESİ:
Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.
YAPILIŞI:
Yufkaları tezgaha serelim ve dörde keselim.
16 adet üçgen yufkamız olacaktır.
Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.
Ve boylamasına ikiye katlayalım
Geniş ucuna iç harçtan koyalım ve her iki ucunu hafifçe içe katlayalım.
Rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
Böreğimizi sardık.
Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına bu yağ karışımından sürelim.( Arkalı önlü.)
Sonra tamamen maden suyuna
ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
Ben böreklerimi Seramitok fırın tepsisinde pişirdiğim için YAĞLAMADAN tepsiye dizdim. En az 2 börekleri buzdolabında bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.
AFİYETLER OLSUN
Ellerinize sağlık,çok güzel olmuşlar..Hayırlı kandiller..
YanıtlaSilHayirli aksamlar canim.Berat kandilin Mübarek olsun blogunuzda tariflerinizde cok güzel emeklerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilHayırlı kandiler...
YanıtlaSilMü'min,kulluk elbisesi günahlar ile yıprandığı vakit,onu tövbe ipliği ile dikebilendir...
YanıtlaSilinşallahh, günahlarımızın affına vesile olsun beraat gecemiz...
duaların da hatırlanmak dileğim ile..
hayırlı kandiller ablacım...
Amin. Çok teşekkür ederim. Hayırlı kandiller
YanıtlaSilGünaydın,
YanıtlaSilGeçmiş kandiliniz kutlu olsun,
Ellerinize sağlık, börek harika görünüyor,
sevgiler...
Teşekkür ederim. sevgiler...
YanıtlaSil