PRATİK LAHMACUN BÖREĞİ
PRATİK LAHMACUN BÖREĞİ Lahmacunu kim sevmez ki ? Biz bayılıyoruz. Şöyle çıtır çıtır, hafif acı ve bol soğanlı olmalı :) Lahmacunu ev...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/pratik-lahmacun-boregi.html
Lahmacunu kim sevmez ki ? Biz bayılıyoruz. Şöyle çıtır çıtır, hafif acı ve bol soğanlı olmalı :) Lahmacunu evdeki fırınlarda da yapıyoruz tabii ama taş fırında pişen lahmacun gibi olmuyor maalesef :( Ben bugün sizlerle yapımı oldukça basit, zaman almayan Lahmacun Böreğini paylaşıyorum. Orijinal lahmacundan biraz daha kalınca ama tadı aynı. Umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı un
·
yarım paket ( 20
gr) yaş maya
·
yeteri kadar ılık
su ( 1 su bardağı kadar)
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
HARCI İÇİN:
·
200 gr kıyma
·
3 adet domates
·
2-3 adet yeşil
sivri biber (Ben acı kullandım.)
·
1 adet iri oy kuru
soğan
·
çeyrek demet
maydanoz
·
1-2 diş sarımsak
·
1 yemek kaşığı
biber salçası
·
2 tatlı kaşığı sıvı
yağ
·
tuz- karabiber
·
arzuya göre pul
biber- isot
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına unu
alalım ve ortasını havuz gibi açalım.
·
Havuzun içine ılık su ve mayayı koyup, maya
eriyinceye kadar karıştıralım.
·
Yavaş yavaş unu
içeri doğru alalım.
·
Tuzu ilave edelim.
·
Ve yumuşak bir
hamur yoğuralım.
·
Hamurumuzun üzerini
örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına
ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
·
Bu arada harcı
hazırlayalım.
·
Tüm sebzeleri
minicik doğrayarak robotta çekelim.
·
Kıyma, salça, sıvı
yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
·
Mayalanan hamuru
hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kullanacağımız tepsi ölçüsünde açalım.
·
Hamuru tepsiye
serelim.
·
Ben seramitok fırın
tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım. Diğer tepsileri yağlayınız
·
Üzerine kıymalı
harcı yayalım.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişirelim.
·
Dilimleyerek sıcak
servis yapalım. AFİYETLER OLSUN
AFİYET OLSUN