PRATİK BÖREK
PRATİK BÖREK İç malzemeniz hazırsa eğer, sadece 10 dakikada hazırlayacağınız bir börektir. Arzu ettiğiniz herhangi bir iç malzemeyi...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/pratik-borek.html
PRATİK BÖREK
İç malzemeniz hazırsa eğer, sadece 10 dakikada hazırlayacağınız bir börektir. Arzu ettiğiniz herhangi bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Fırından çıktığında ise çıtır çıtırdır :)
MALZEMELER:
3 adet yufka
Sosu için
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
İç malzemesi için:
4-5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
Üzeri için :
yuımurta sarısı
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim
İnce kıyım doğranmış soğanı sıvıyağında kavuralım. Salçayı ekleyelim.
Üzerine patatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika birlikte kavurduktan sonra soğumaya bırakalım.
Tezgahın üzerine 1. yufkayı serelim ve üzerine yeteri kadar su ve sıvı yağ karışımını sürelim.
Kenarları katlayıp dikdörtgen bir yufka elde edelim.
Uzun kenarına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
Ve rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloyu 4 parmak genişliğinde bıçak yardımıyla keselim.
Yağlamış fırın tepsimize böreklerimizi dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
AFİYETLER OLSUN
Bu börek hem pratik hemde ekonomik oluyor. Bende kışın ıspanaklısını yapmıştım. Oğlum patateslisini çok sever. Ellerinize sağlık. Sıcak sıcak . çıtır çıtr.
YanıtlaSilsüper olmuş :) ellerinize sağlık . Yapılacaklar listesine alındı bile :)
YanıtlaSilHem leziz hem citir gorunuyor ellerinize saglik...yaptiginiz hersey mukemmel otesi iyiki varsiniz;)) derya mevlut ay
YanıtlaSil