ÇİÇEK POĞAÇA
ÇİÇEK POĞAÇA Dün misafirlerime yaptığım ve klasik mayalı hamur tarifi kullandığım bir poğaçadır. Görsel ve tat olarak çok başarılı oldu...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/cicek-pogaca.html
ÇİÇEK POĞAÇA
Dün misafirlerime yaptığım ve klasik mayalı hamur tarifi kullandığım bir poğaçadır. Görsel ve tat olarak çok başarılı oldu. Ben mayalı poğaçaları fırından çıkar çıkmaz sevdiğimden yapımını en sona bırakırım. Çay demlendiğinde fırından sıcacık çıkarıp ikram ederim. Fakat bu yüzden fotoğraf çekimlerim en sona kalır ve bir telaş yaşarım :( Masaya poğaçayı koyduğumda ben fotoğraf çekene kadar servisine başlanmıştı. Misafirlerim çok beğendiler. Umarım sizlerde beğenirsiniz :) Bu hamur tarifini her şekle kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
aldığı kadar un ( 6- 6,5 su bardağı kadar)
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
peynir
maydanoz
veya dilediğiniz bir iç malzeme
YAPILIŞI
Geniş bir kabın içinde maya, ılık süt, ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştıralım. Sıvı yağ ekleyip güzelce karıştıralım. Azar azar un,şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandıralım. Ben 24 cm lik kelepçeli yuvarlak kalıp kullandım. kalıbı yağlayalım ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım. İçine peynir ve maydanoz karışımı koyup, yuvarlayalım. Ek yeri alta gelecek şekilde kalıbın dış kısmından başlayarak topları yan yana sıralayalım.Son olarak ortaya bir tane koyup, üzerine yumurta sarısı sürelim. Ben üzerlerine çörek otu serptim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp poğaçamızı soğuk fırına verelim. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerine hafif su serpip 3-5 dakika kadar örterseniz yumuşacık puf puf poğaçamız olacaktır. AFİYETLER OLSUN
Not: Kullandığım kalıptan 2 adet Çiçek Poğaça çıktı
Ellerinize sağlık. yumuşacık olmuşlar belli.
YanıtlaSil