VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
MUHALLEBİSİ İÇİN:
·
1 litre süt
·
2 çorba kaşığı
tepeleme un
·
2 çorba kaşığı
tepeleme nişasta
·
1 su bardağı toz
şeker
·
1 paket vanilya
·
1 paket damla
sakızı ( Arzuya göre)
·
VİŞNELİ SOS:
·
2 su bardağı vişne
suyu
·
2 çorba kaşığı
tepeleme nişasta
·
1 çay bardağı toz
şeker
·
ARA BİSKÜVİ İÇİN:
·
10-12 adet kakaolu
bisküvi
·
YAPILIŞI:
·
İlk önce vişne
sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.
·
Altını yakıp, orta
hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.
·
Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su
ekleyelim.
·
Yada sıvı olmuşsa
yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık
ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)
·
Kaselerimizi suyla
ıslatıp, fazla sularını süzelim.
·
Pişen sosumuzu
kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet
olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.
·
Beyaz muhallebinin
malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte
pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.
·
İLK SICAKLIĞI
ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE
SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.
çok güzel görünüyor..ellerine sağlık.....tam yaz tatlısı olmuş:)
YanıtlaSilÇok hafif ve güzel bir tatlı oluyor,görüntüsü de çok güzel. Elinize sağlık.
YanıtlaSil