KAKAOLU AY ÇÖREĞİ
KAKAOLU AY ÇÖREĞİ Bir çok Ay Çöreği tarifi denedim, tecrübeler sonucunda bu tarif ortaya çıktı :) Bir çok pastaneden aldığımız çör...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/03/kakaolu-ay-coregi.html
KAKAOLU AY ÇÖREĞİ
Bir çok Ay Çöreği tarifi denedim, tecrübeler sonucunda bu tarif ortaya çıktı :) Bir çok pastaneden aldığımız çöreklerden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Tarife birebir uyarsanız sonuç başarılı olacaktır .
- MALZEMELER:
- Hamuru için:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 paket instant maya
- 3- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker ( Tatlı seviyorsanız 2 çay bardağı)
- 1 çay kaşığı mahlep
- ÜZERİ İÇİN:
- yumurta sarısı
- file badem
- İÇİ İÇİN:
- yarım paketten biraz fazla petübör bisküvi veya kek
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
- Yoğurma kabında önce un ve mayayı karıştıralım.
- Ortasını havuz gibi açalım.
- Buraya, yumurta süt, şeker, mahlep ve yağı alalım, ortadan başlayarak karıştıralım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. ( Ben 16 adet bezeye ayırdım.) HAMURU MAYALANDIRMIYORUZ.
- İÇİ İÇİN, bisküvileri bir kabın içinde kırıp küçültelim.
- Süt, pudra şekeri, üzüm, ceviz, tarçın ve kakaoyu ekleyip güzelce yoğuralım. Lütfen bu esnada tadına bakınız. Şekeri az gelirse ekleyiniz.
- Her bezeyi tek tek merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- Bir ucuna iç malzemeden az olmayacak şekilde koyalım.
- Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
- Sardığımız rulonun her iki ucunu inceltelim ve ortasına bombeli şekil verelim.
- Her iki ucu hafifce içe doğru kıvırıp ay şekli verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Ben üzerini çatalla boydan boya çizip, dekor verdim.
- Dilerseniz benim gibi üzerine file badem serpebilirsiniz. Hem görüntü olarak şık, hem de ayrı bir tat veriyor.
- Çöreklerimizi 175 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
- AFİYETLER OLSUN
- NOT: Çörekleri pişirirken fırın önceden ısıtılmamış olsun.
- NOT: Evde kalan kekleri bisküvinin yerine kullanıp, değerlendirebilirsiniz.
eşimin en sevdiği pastane ürünüdür,benimki de hala yayınlanmayı bekliyor :),eline sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilNe kadar güzeller, sanki pastaneden alınmış gibiler. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilO kadar güzel anlatmışsınız ki tebrikler. Denedim ve mükemmel oldu. Teşekkür ederim. Yıldız
YanıtlaSilgercekten ben de kahvaltiya denemek istiyorum ablacim, eminim bizimkiler cok begenecek.. ellerine saglik :)
YanıtlaSildss
YanıtlaSiladdss
YanıtlaSilBu çoreğe ask ekmek hayaller dizisinde gordum hemen yarin yapacagim
YanıtlaSilBende kekle denedim çok güzel oldu emeginize sağlık
YanıtlaSilCk begendim esime ve ogluma yapacam ins
YanıtlaSilEllerinize sağlık dün denedim ve sonuç harika özellikle hamuru çok güzel oluyor :)
YanıtlaSilSimdi yaptim yeni ciksrdim firindan sicak sicak tskler yapladtiginiz icin
YanıtlaSilAma catladi acaba icini cokmu doldurfum yada hamuru incemi actim bilemedim :)
YanıtlaSilİnce açıp fazla doldurmuş olabilirsiniz..Çünkü normalde çatlamıyor...Gördüğünüz gibi pişmiş tepsiyi de fotoğraflayıp sundum, çatlama olmuyor.
SilCANIM ELLERİNE SAGLIK ..İZNİNLE SENİN TARİFİNİ YAPTIM VE YAYINLADIM...HARİKASIN CANIM BENİMhttp://tatlczeynep.blogspot.com.tr/2014/05/aycoregi-tarifi.html
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Beğendiğinize çok sevindim..Sevgiler...
Silçok severim...güzel gözüküyorlar..ellerinize sağlık.
YanıtlaSil:)
kakaolu kek koysak olurmu.hemen denemek istiyorum.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilOlur canım
SilYurtdisinda yasiyorum. Cok ozlemistim ay coregini. Mukemmel oldu gercekten. Cok cok tesekkurler.
YanıtlaSil