PEPSİCO İLE ABANT | Mutfak Ve Tatlar

PEPSİCO İLE ABANT

Bumerang ve  PepsiCo  ' nun ortaklaşa düzenlediği İYİ İÇERİK KAMPI- ABANT " İşte size bir mutluluk tablosunun sözlerle anlatımı; ç...

Bumerang ve  PepsiCo ' nun ortaklaşa düzenlediği İYİ İÇERİK KAMPI- ABANT "
İşte size bir mutluluk tablosunun sözlerle anlatımı; çok güneşli bir evvel bahar sabahına gözlerinizi, durgun ve masmavi bir göl kenarında, yemyeşil bir ormanın içindeki odanızda, kuş cıvıltıları ve doğanın huzur veren seslerinden başka bir sesin olmadığı bir ortamda yeni bir güne açtığınızı düşünün, cennet gibi değil mi ? Bu cennete yolculuğun hikayesi:
Taksim AKM önünden hareket eden otobüsümüz,   PepsiCo  ürünlerinden oluşan sıcak- soğuk içecekler, cipsler ve Polo Pastanesinin bizler için hazırladığı  nevale ile keyifli bir yolculuğun ardından Abant'a vardık.
BÜYÜK ABANT OTELİ, deniz seviyesinden 1.327 m yükseklikte volkanik patlamalar sonucu oluşmuş, etrafı dağlarla ve çam ormanlarıyla çevrili bir krater gölü ve hemen kıyısında beş yıldızlı konforuyla Türk misafirperverliğini gerçek anlamda hizmete dönüştürmüş bir otel.

 Özellikle bu  güzel organizasyon için  teşekkür PepsiCo ederim. BÜYÜK ABANT OTELİ' n de receptionda her birimizin adına yazılı bir dosyada " İyi İçerik Kampı " program ve konuşmacılar; İsmail Hakkı Polat Haymi Behar, Didem Şinik, Alpagut Çilingir,İsmail Özdemir, Gülenay Börekçi, Çiler Geçici & Mehmet Kırali hakkında kısa bilgiler içeriyordu.
İlk akşam yemeğimiz canlı müzik eşliğinde, hoş bir ortamda, diğer blogger arkadaşlarla keyifli bir sohbet eşliğinde...
Birkaç yıl önce eşimle birlikte bir Ekim ayında Abant' ı gezme fırsatı bulmuştuk.Sonbaharda da Abant başka bir güzeldi. Sararmış, hafif kızıla çalmış ağaçlar ama yine yemyeşil çam ağaçları ile  doğa büyüleyiciydi. Ya da yanımda eşim vardı gözlerim başka bir ışıltıyla bakıyordu.
Etkinliğimizin  ilk sabahında  hafif erimeye başlayan kar altında biraz kalbim buruk bir şekilde tertemiz havada yürüyüşe çıktım. Bu doğa harikası ABANT GÖLÜN de takipçilerime söz verdiğim gibi bol bol  fotoğraflar çekmeye çalıştım. Umarım benim gözümden sizlere bu güzelliği aktarabilirim.









 Abant' ta muhteşem ağaçları görüp bu ulu çınarı görmemek haksızlık olurdu. Bazı insanlar 20' sin de ölür 80' nin de gömülür. Bazıları ise yaşamın kendilerine biçtiği amaç için verilen ömrün her anını hakkını vererek yaşar.
İşte ikinci grubu temsil eden 72 yaşındaki bir teyzemiz. Şimdiki yaşam hedefi üniversitede okuyan torunlarına destek olmak. 5 yıl önce kaybettiği eşinin sorumluluklarını da sırtlayarak her gün sabahın ilk erken saatlerinde uyanıp, satacağı ürünleri paketleyip ilk dolmuşla Abant'ın yolunu tutan, yaz ayında yaylada hazırladığı nane,kekik, ada çayı, ıhlamur vs .satmak. Teyzeyi görür görmez bol bol ıhlamur ve kurutulmuş nane satın aldım. Akşamın saat 8 'ne kadar Abant' ın soğuğunda ekmek kavgasını sürdürmek hiç kolay olmasa gerek.Ellerine ve emeğine sağlık teyzeciğim.

Abant gölü etrafında " ABANT KÖY EVLERİ SATIŞ REYONLARI" görebilirsiniz. Sıcacık  çay- sucuk ekmek ve ev ürünleri satılıyor. Gezmekten büyük keyif aldığım yerlerin başında :)))


İkinci sabahımızda yine erkenden kalktım, bir gece önce partimiz vardı, partiden erken ayrılıp dinlenmeyi seçmiştim. Sayamayacağım kadar çeşit içeren açık büfe kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıktım. Hava pırıl pırıl ve güneş parlıyordu, karlar artık iyice erimişti. Abant' ta küçük bir ücret karşılığı  kısa bir at gezisi yapabilirsiniz. Daha önce böyle bir tecrübe yaşamadım, yine de yaşamayı düşünmüyordum ama at sahibi o kadar ısrarcı olunca sadece fotoğraf çekmek için ata bindim ama korkudan titreyerek :)))))

Ve  fayton gezisi.
Abant kampında en çok sohbet ettiğim birbirinden değerli arkaşlarım. Umarım tekrar görüşmek kısmet olur :)
En sağdan, hemen benim yanımda  Maroon' nun sahibi Akın, bu cici, tatlı kız ise başarılı  Bal köpüğü ve erkek arkadaşı dünya tatlısı Yavuz, İzmir'den Cem ise Bilinmeyen Rota, hemen yanında, Ahmet Emin, Rahat yazar

VE VE BUMERANG' IN  GÜLÜMSEYEN ÇEHRELERİ. İŞİNİ SEVEREK YAPAN İKİ GÜZEL İNSAN: HİLAL MERİÇ - AHMET ERTEN

Öğle ve akşam yemeği açık büfeden  seçtiğim tatlı menüsü. Taktir ederseniz ki hepsini yayınlamak biraz zor

Abant' ta en  sevdiğim yer; Büyük Abant Oteli GÖL RESTAURANT.
Buyrun göle doğru yavaş yavaş merdivenlerden inelim.
Muhteşem bir göl ve dağ manzarası
Yazın bu iskeleye masalar kuruluyor. Öğrendiğime göre gölde Nilüferler Temmuz ve Ağustos ayında açıyormuş. Bu haberi hemen eşime telefonla haber verdim. Sonbahar ve  Kış mevsimlerini  Abantta yaşadım, umarım üçüncü . mevsimi de  yaşarım. Gölde sandal sefasında Nilüferler eşliğinde :)))



Pazar günü öğle saatinde Abant Göl Restaurantın da  sucuk partimiz. Sucuk partisi denince sadece sucuk olarak algılamıştık, fakat yine muhteşem bir açık büfe bizleri bekliyordu.Tüm şeflerimizin ellerine emeğine sağlık.

Bloggerlar  ve PepsiCo  toplu halde  fotoğrafımız. Herkese sevgiler...
kaangoktas.net  ‏@kaangkts
Neo-ekonomi.com  ‏@NeoEkonomi
sonradangurmeler.com  @S_gurmeler
Aristolog.com @aristolog
Pazarlamasyon.com @pazarlamasyon
Karsiyakalife.com.tr ‏@karsiyaka_life
Hah-tv.com  @hah_tv
dadatart.com @dadatart
boomersmag.blogspot.com  @_hakanyildirim
Rahatyazar.com  @rahatyazar
bilinmeyenrota.blogspot.com  @BilinmeyenRota
Hippikiz.com  @nilufer_t
Balkopugutasarim.com   @balkopugublog
Maroon.com.tr @marooncomtr
Kuyruksuzucurtma.com  @iremozer

PepsiCo ' nun tüm katılımcılara hediyesi. Çok teşekkür ederiz.
Bumerang, katılımcılar için çeşitli hediyeler ve kitap hazırlamış. Ve benim şansıma almak istediğim 2 kitap düştü. Çok teşekkür ederim
Ve İstanbul'a dönüş.
İYİ Kİ PEPSİCO ÜRÜNLERİ İÇİN YARIŞMAYA KATILIP KAZANMIŞIM.
TEŞEKKÜRLER BUMERANG
TEŞEKKÜRLER  PEPSİCO                  SELMA MOLLAOĞLU

DAHA FAZLA LEZZET

pepsico 8532966252570934769

Yorum Gönder

  1. Fotoğraflar ve herşey çok güzel. ALLAH sindirsin . Tebrikler sanıyorum burda daha çok anılar vardır.
    SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsınız gezdiğiniz yerleri, etkinliği.. Ellerinize emeğinize sağlık. Çok keyifli vakit geçirmişsiniz. Ben daha önce Abanta gitmedim. Ama fotoğraflarınız bana oraları tanıttı.. Gezilip görülmesi gereken yerler.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. sayfanızı takipteyim, tanıştığıma çok memnun oldum:)
    fotoğraflarla birlikte güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim :) Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  5. fatma ne kadar hos yerler var memleketimizde gezilecek sizde nekadar güzel anltmissiniz ablacim .iyiki sitenizi kesfetmisim

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim, beğenmeniz beni mutlu etti :)

    YanıtlaSil
  7. Otel dışında oldukça fazla zaman geçirip fotoğraf çekmişsiniz.. Tebrikler.
    Peki otelin yemekleri nasıldı beğendiniz mi?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Özgehancım :) Yazdığım gibi sabahları çok erken kalktım, kahvaltı salonunda birkaç kişiden biriydim. Toplantı saatlerine kadar,yürüyüşü tercih ettim. Daha öncede geldiğim için nerede ne var biliyordum Aslında yayınladıklarım küçük bir kısmı onlarca fotoğraf çekmişim :)
    Otelin yemeklerine gelince çeşit çok boldu ve ben sadece açık büfeden pide, su böreği salata olarakta roka aldım. Kahvaltılklarda da peynir ,zeytin poğaça ve kuru meyveler.Sulu yemekler,et,balık,tavuk açık büfede benim tercihim değildir. Tatlı olarak sadece kabak tatlısı tercih ettim.
    Sizlerle çok fazla bir arada olamadım hemen bir grup oluşmuştu,rahatsız etmek istemedim. Gizem, erkek arkadaşı( Yavuz) ve Akın bey Cem ve Ahmet ile daha çok sohbet etme imkanımız oldu.Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Sizle tanıştığıma çok memnun oldum sayenizde daha güzel geçti etkinlik :) Umarım tekrar görüşürüz. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Gizemcim, bu Abant kampımızda benim iki kazancım oldu; biri siz, diğeri İsmail Hakkı Polat hocam. Daha önce Bumerang ödül töreninin gündüz gerçekleşen "İyi içerik atölyesinde" Abant' ta ki sunum benzerinde bulunmuştum. Burada ise çok değerli İsmail hocamı tanımak beni mutlu etti. Akıllı,donanımlı ve gerektiği yerde ortamı hareketlendirmek için " Konu ile ilgili" espiri yapan saygın bir akademisyen.
    Bu kampa gelirken öğrenmek istediğim 2 şey vardı: Biri telif hakları diğeri nasıl daha fazla reklam alabilirizdi. Telif hakları konusunda İsmail hocam bizzat yanıma gelerek bu konuyu daha ayrıntılı bana açıkladılar, tekrar teşekkür ederim. Benim için en önemli konuydu bu.
    Reklam konusunda ise siz bana çok yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim. Başarılarınız daim olsun. Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  12. Just because name implies, these ugg boots are from Australia, that are crafted from twin-tier merino wool.
    And recollection, they could eventually be willful Worn tedium without situation, so that the graduate are able to do their job.

    And reproductions could possibly appearance just as terrific.



    My web site: シャネル

    YanıtlaSil
  13. Due to be able to styles and colors of UGG boots and UGG
    shoes, it is possible to match your mood plus your clothes.

    People of every class and level can readily get these because their prices are of every range.
    Regardless of what your first choices, UGG Classic Short you will find in the UGG boot.


    My web blog :: プラダ バッグ

    YanıtlaSil
  14. There are various online auction sites that you just can check out every now and then if you wanted to find the
    best prices on your ugg boot. When it comes to probably the most styling infant, dress your
    kids in uggs. And reproductions may possibly appearance in the same way terrific.


    Also visit my web-site :: http://elearn.mgimo.ru/user/view.php?id=78859&course=1

    YanıtlaSil
  15. Emu Boots sale as much as 50%, and if you pay for two couples of uk ugg boots, many surplus treats will be offered.
    5L models of the "Iridescence" allowance box, even with well-designed counterfeit bright Jiuzun base, so that this cut apparent
    just appropriate bright reflects "Iridescence" the cradle
    of each neon, to the account of Hennessy cheap uggs Salon goes for the a great deal of
    admirable style. In addition, when you seem with the labels to the manufacturing site, you need to bear in mind that this labels which exhibit "Manufactured in China" are authentic, and a lot of
    others are counterfeits.

    My web-site - プラダ 財布

    YanıtlaSil
  16. There is a lot surprise this particular simply just released sorts are listed
    below: uggs estimates boots mayfair boot styles girls java
    Highkoo Microsof corporation 5450 fight-style exceptional.
    And recollection, they may eventually be willful Worn tedium without situation,
    so that this graduate are capable of doing their job.
    Regardless of what your first option is, UGG Classic Short you will get in the UGG boot.


    Here is my weblog - http://www.puradabagsjp.com/

    YanıtlaSil
  17. Emu Boots sale approximately 50%, and in the event you pay for two couples of uk uggs, many surplus treats
    will likely be offered. And recollection, they could eventually be willful Worn
    tedium without situation, so how the graduate are able
    to do their job. The unique qualities with the sheepskin
    mean which they will keep your feet warm in the coldest of weather, but that if you
    put them on in summer they won't overheat your foot.

    Also visit my weblog; saifushinseihinpurada.com

    YanıtlaSil
  18. Just since the name implies, these ugg boots are from Australia,
    which are crafted from twin-tier merino wool. The artist material moisture from your feet, maintain it
    cold and dry. Nevertheless, with super delicate ease and convenience,
    increased desire, and wintertime season approaching, you can still
    discover some great provides.

    Also visit my website ... http://fishka.am/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item