İRMİKLİ ETİMEK TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

İRMİKLİ ETİMEK TATLISI

İRMİKLİ ETİMEK TATLISI Modası hiç geçmeyen artık klasik olmuş tatlı tariflerinden biridir.Kremasında irmik kullanılması ayrı  bir l...





İRMİKLİ ETİMEK TATLISI
Modası hiç geçmeyen artık klasik olmuş tatlı tariflerinden biridir.Kremasında irmik kullanılması ayrı  bir lezzet katıyor. Diğer   tarifim için tıklayabilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         1 paket tuzsuz etimek
·         KREMA İÇİN:
·         1 litre süt
·         8 yemek kaşığı irmik
·         9- 10 yemek kaşığı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         KARAMELİ İÇİN::
·         2 su bardağı toz şeker
·         2 su bardağı su
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 poşet krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantimizi soğuk sütle çırpalım ve buzdolabın normal rafında bekletelim.
·         KARAMELİ İÇİN:
·         Toz şekeri mümkünse teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize edelim. Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyunu ekleyelim. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
·          Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayalım.
·          2-3 dakika daha kısık ateşte pişirelim ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine dökelim.
·         KREMA İÇİN, tencereye süt,irmik ve şekeri alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim,göz göz olduğunda vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
·          Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktığında Etimeklerin üzerine yayalım.
·          Kremamız iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırdığımız krem şantimizi tatlımızın üzerine sürelim
·          Bol Hindistan cevizi ve ceviz serpelim.
·         Tatlımızı dinlenmesi için bir süreliğine buzdolabında bekletelim.

·         AFİYET OLSUN.

DAHA FAZLA LEZZET

ŞERBETİ SOĞUK REVANİ

ŞERBETİ SOĞUK REVANİ Sevgili AYNUR EGE' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) MALZEMELER: 5 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 2 su bar...

KOLAY BONBON

KOLAY BONBON Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) 250 gr petibör bisküvi 250 gr tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı Hind...

MISIR UNLU TATLI

MISIR UNLU TATLI Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif  paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) MALZEMELER 3 cay b...

Sonraki Kayıt

Yorum Gönder

  1. ımmm çok güzel olmuş
    sabah sabah canım çekti
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok hafif bir tatlı bende yaparım Elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. biyerlerim şişecek..

    YanıtlaSil
  4. İrmikle yapılan tatlılara bayılırım. Bu da nefis hem sunumu hem de zannediyorum lezzeti. :) Eline sağlık canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Bende deniyorum şimdi. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Etimek şekerle tam olarak ıslak oluyor mu?

    YanıtlaSil
  7. Şuan çok acıktım dışardayım olsa nasıl da yerim tarifi hemen deniycem teşekkür ederim Füsun Ertan Tekirdağ

    YanıtlaSil
  8. Selma hanim bugun yaptim tatlinizdan cok guzel oldu tariflerim arasinda yerini aldi ben irmikli kismina sekeri daha az kullandim...

    YanıtlaSil
  9. E n sevdiğim tatlıların başında gelir, sunuma da görüntüyede bayıldım ellerinize sağlık..Nazo

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item