HAMSİ TAVA Kış aylarında Pazar günleri. sıkça yaptığım bir tariftir. Yapımı zaman almayan lezzetine doyum olmayan bu HAMSİ TAVANIN y...
HAMSİ TAVA
Kış aylarında Pazar günleri. sıkça yaptığım bir tariftir. Yapımı zaman almayan lezzetine doyum olmayan bu HAMSİ TAVANIN yanında mantar , fırında elma dilim patates ve bol yeşillikli salata çok yakışıyor.
· MALZEMELER:
· Hamsi
· mısır unu
· tuz
· sıvıyağı
· YAPILIŞI:
· Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyip, güzelce yıkayalım. ( Kafasını seviyorsanız kalabilir.)
· Kurutalım.
· Önce yeteri kadar tuzlayıp tek tek mısır ununa bulayalım.
· Hamsi tavası yoksa teflon tavaya 1- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağını alalım ve kızdıralım .
· Hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde yıldız şeklinde dizelim..
· Orta hararetli ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirelim.
· Daha sonra düz bir kapağı üzerine kapatıp şekillerini bozmadan hamsiler alt üst ederek pişirelim.
· Yağı azalmışsa ilave edip diğer tarafı da kızarınca yine şeklini bozmadan servis tabağına alalım.
· Sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
Perşembe günü bende fırında yaptım ama görsellerim pek iyiş olmadı. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
YanıtlaSilhamsi tavası edinmekte fayda var galiba,nefis olmuş.
YanıtlaSilTeşekür ederim :) Hamsi Tava veya hamsi tavası ikiside söyleniyor.
YanıtlaSil