ZERDE | Mutfak Ve Tatlar

ZERDE

OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT ZERDE ZERDE TARİFİ



OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT
ZERDE
ZERDE TARİFİ
·         MALZEMELER:
·         2 kahve fincanı pirinç
·         1,5 su bardağı toz şeker
·         1 çorba kaşığı buğday nişastası
·         yarım tatlı zerdeçal veya safran
·         6 su bardağı su
·         yarım fincan gül suyu
·         YAPILIŞI:
·         Safranı veya zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletiniz.
·         Pirinçleri ayıklayıp, yıkayınız.
·         6 su bardağı suyu, pirinci ve toz şekeri ocağa koyunuz.
·         Pirinçler iyice yumuşayınca safranın veya zerdeçalın suyunu süzüp tencereye katınız.
·         Nişastayı yarım su bardağı su ile ezip,gül suyu ile birlikte tencereye ilave ediniz.
·         Muhallebi kıvamı gelene alana kadar pişiriniz..
·         Kaselere bölüştürüp, soğuttuktan sonra üzerine kuş üzümü, file fındık, antep fıstığı ile süsleyiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

KURU MEYVELİ PİLAV

KURU MEYVELİ PİLAV Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav... ÜRYANİ ERİĞİ Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Ala erik olarak da bilinir.Bol miktarda B vitamini içerir, bağırs...

Sonraki Kayıt SARMA KADAYIF
Önceki Kayıt ROKA SALATASI

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item