ZERDE | Mutfak Ve Tatlar

ZERDE

OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT ZERDE ZERDE TARİFİ



OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT
ZERDE
ZERDE TARİFİ
·         MALZEMELER:
·         2 kahve fincanı pirinç
·         1,5 su bardağı toz şeker
·         1 çorba kaşığı buğday nişastası
·         yarım tatlı zerdeçal veya safran
·         6 su bardağı su
·         yarım fincan gül suyu
·         YAPILIŞI:
·         Safranı veya zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletiniz.
·         Pirinçleri ayıklayıp, yıkayınız.
·         6 su bardağı suyu, pirinci ve toz şekeri ocağa koyunuz.
·         Pirinçler iyice yumuşayınca safranın veya zerdeçalın suyunu süzüp tencereye katınız.
·         Nişastayı yarım su bardağı su ile ezip,gül suyu ile birlikte tencereye ilave ediniz.
·         Muhallebi kıvamı gelene alana kadar pişiriniz..
·         Kaselere bölüştürüp, soğuttuktan sonra üzerine kuş üzümü, file fındık, antep fıstığı ile süsleyiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zerdeçal 2246402555578794885

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item