ZERDE
OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT ZERDE ZERDE TARİFİ
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/zerde.html
OSMANLI MUTFAĞINDAN GELENEKSEL BİR TAT
ZERDE
ZERDE TARİFİ
ZERDE
ZERDE TARİFİ
·
MALZEMELER:
·
2 kahve fincanı pirinç
·
1,5 su bardağı toz
şeker
·
1 çorba kaşığı
buğday nişastası
·
yarım tatlı
zerdeçal veya safran
·
6 su bardağı su
·
yarım fincan gül
suyu
·
YAPILIŞI:
·
Safranı veya
zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletiniz.
·
Pirinçleri
ayıklayıp, yıkayınız.
·
6 su bardağı suyu,
pirinci ve toz şekeri ocağa koyunuz.
·
Pirinçler iyice
yumuşayınca safranın veya zerdeçalın suyunu süzüp tencereye katınız.
·
Nişastayı yarım su
bardağı su ile ezip,gül suyu ile birlikte tencereye ilave ediniz.
·
Muhallebi kıvamı
gelene alana kadar pişiriniz..
·
Kaselere
bölüştürüp, soğuttuktan sonra üzerine kuş üzümü, file fındık, antep fıstığı ile
süsleyiniz.
·
AFİYET OLSUN