PAÇANGA BÖREĞİ
ÇOK ÇOK ÇOK SEVERİM :)) PAÇANGA BÖREĞİ
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/pacanga-boregi.html
ÇOK ÇOK ÇOK SEVERİM :))
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
2 adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar
1-2 adet domates
1-2 adet Çarliston biber
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
YAPILIŞI.
Yufkalarımızı 4 parmak genişiğinde şeritler halinde keselim.Tek katının ucuna önce bir dilim pastırmamızı, küp şeklinde doğranmış domates ve biberimizi 2 'şer 3 ' er adet koyalım.üzerlerinede yeteri kadar kaşar rendesi koyup yufkamızı muska şekilinde saralım. Diğer yufkalarımızıda aynı işlemden geçirelim ve kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alalım.
NOT: Pastırma sevmeyenler, sucuk- sosis -salam kullanabilirler.
NOT: Sigara böreği şeklinde de sarabilirsiniz.
NOT: Kızartma yapmak istemezseniz, yarım çay bardağı yoğurt, 1 yumurta ve yarım çay bardağı kadar erimiş tereyağını yufkalara sürüp iç malzemelerini koyunuz, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecelik fırında pişiriniz.
AFİYET OLSUN
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
2 adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar
1-2 adet domates
1-2 adet Çarliston biber
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
YAPILIŞI.
Yufkalarımızı 4 parmak genişiğinde şeritler halinde keselim.Tek katının ucuna önce bir dilim pastırmamızı, küp şeklinde doğranmış domates ve biberimizi 2 'şer 3 ' er adet koyalım.üzerlerinede yeteri kadar kaşar rendesi koyup yufkamızı muska şekilinde saralım. Diğer yufkalarımızıda aynı işlemden geçirelim ve kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alalım.
NOT: Pastırma sevmeyenler, sucuk- sosis -salam kullanabilirler.
NOT: Sigara böreği şeklinde de sarabilirsiniz.
NOT: Kızartma yapmak istemezseniz, yarım çay bardağı yoğurt, 1 yumurta ve yarım çay bardağı kadar erimiş tereyağını yufkalara sürüp iç malzemelerini koyunuz, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecelik fırında pişiriniz.
AFİYET OLSUN