SUCUKLU POĞAÇA
Fırından yeni çıkmış sucuklu, sıcacık poğaça gibisi yoktur :)) SUCUKLU POĞAÇA
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/sucuklu-pogaca.html
Fırından yeni çıkmış sucuklu, sıcacık poğaça gibisi yoktur :))
SUCUKLU POĞAÇA
SUCUKLU POĞAÇA
·
MALZEMELER:
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 su bardağı ılık
su
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 paket yaş maya
·
1 yemek kaşığı toz
şeker
·
1 yemek kaşığı tuz
·
alabildiği kadar
un ( 6- 6,5 su bardağı kadar)
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
Sucuk ve bir parça
kaşar rendesi
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yumurta sarısı ve
bolca susam
·
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabımıza
önce ufalanmış maya , ılık su, ılık sütü alalım.
·
Maya eriyinceye
kadar karıştıralım.
·
Yağını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
·
Azar azar unu
ekleyelim.
·
Tuz ve şekeri unun üzerine
serpelim.
·
HAFİF ELE YAPIŞAN
BİR HAMUR YOĞURALIM.
·
Ilık bir ortamda
hamurumuz 2 katına ulaşana kadar üzerini kapatıp, mayalanmaya bırakalım.
·
Hamurumuz
mayalandıktan sonra dilediğimiz büyüklükte bezeler yapalım.
·
Bezeleri avucumuzda
biraz açalım.
·
İçine minik
doğranmış sucuk ve yeteri kadarda kaşar rendesi koyup açık yerlerini sıkıca
kapatalım.
·
Yuvarlak bir şekil
verip, yağlanmış tepsimize aralıklarla
dizelim
·
Üzerlerine yumurta
sarısı sürelim.
·
Bolca susam
serpelim.
·
175 derecede
pişirelim.
·
NOT. EĞER HAMURUNU
YUMUŞAK VE KIVAMINDA TUTTUYSANIZ SERT OLMAZ AMA OLURSA ÜZERLERİNE ÇOK AZ SU
SERPİP ÜZERLERİNİ KISA BİR SÜRE İÇİN KAPATINIZ
·
Böylelikle çok daha
yumuşak poğaçalar elde ederiz.
AFİYET OLSUN