HAŞHAŞLI ÇÖREK
HAŞHAŞLI ÇÖREK
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/hashasli-corek.html
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
aldığı kadar un( 6-7 su bardağı kadar.)
İÇ MALZEMESİ:
Bir kase haşhaş ezmesi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.Sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ve tuzu ekleyip,yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurumuzun üzerini örtüp, ılık bir ortamda 2 katına erişene dek mayalandıralım.
Bir kaseye aldığımız haşhaşımızı bir miktar sıvıyağ ile inceltelim.Mayalanan hamuru ikiye bölelim.Un yardımıyla bezemizi çok inceltmeden açalım.Tüm yufkamızın üzerine yeteri kadar harcımızı sürelim.Uç kısımdan başlayarak rulo yapalım.3 cm genişliğinde keselim.Yağlanmış tepsimize iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralıksız dizelim.Diğer bezemizide aynı işlemden geçirelim.Tepside 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.190 derecelik frınımızdaüzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
PÜF NOKTASI:Hamuru gayet yumuşak olmalıdır.Eğer fırından çıkardığımızda sert olmuşsa, üzerlerine hafifçe su serpip tepsinin üzerini kapatalım.AFİYET
OLSUN
Memleketimin meshurr hashaslisi :) :)
YanıtlaSilbunun hamuruna biz afyonlu olarak haşlanmış patates rendesi ile yoğurur mayası gelince tepsiye bu şekilde dizip tepsi mayası oldumu fırınlarız patatesle denemenizi tavsiye ederim
YanıtlaSil