HAŞHAŞLI ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK




HAŞHAŞLI ÇÖREK


MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek  kaşığı tuz
1 yemek  kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
aldığı kadar un( 6-7 su bardağı kadar.)
İÇ MALZEMESİ:
Bir  kase haşhaş ezmesi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza  ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.Sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ve tuzu ekleyip,yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurumuzun üzerini örtüp, ılık bir ortamda 2 katına erişene dek mayalandıralım.
Bir kaseye aldığımız haşhaşımızı bir miktar sıvıyağ ile inceltelim.Mayalanan hamuru ikiye bölelim.Un yardımıyla bezemizi çok inceltmeden açalım.Tüm yufkamızın üzerine yeteri kadar harcımızı sürelim.Uç kısımdan başlayarak rulo yapalım.3 cm genişliğinde keselim.Yağlanmış tepsimize iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralıksız dizelim.Diğer bezemizide aynı işlemden geçirelim.Tepside 10  dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.190 derecelik frınımızdaüzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim.
PÜF NOKTASI:Hamuru gayet yumuşak olmalıdır.Eğer fırından çıkardığımızda sert olmuşsa, üzerlerine hafifçe su serpip tepsinin üzerini kapatalım.AFİYET
OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

KIYMALI BÖREKLER

KIYMALI BÖREKLERMALZEMELER:6 yufkaARASI İÇİN:1 çay bardağı sıvıyağ1 su bardağı suİÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma1 kuru soğanyetrince tuz-karabiber- pul biberÜZERİ İÇİN:yeteri kadar, yoğurt- sarmısak-...

PATATESLİ POĞAÇA

PATATESLİ POĞAÇA Sevgili Sibel Hafızoğlu Konca ^ya tarifini bzlerle paylaşıtığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)) MALZEMELER: yarım litre süt 1 paket eritilmiş margarin 1 su b...

SOĞANLI BÖREK

SOĞANLI BÖREKHAMUR MALZEMESİ:1 kilo untuzılık suİÇ MALZEMESİ:10 adet iri boy kuru soğantuz- karabibersıvıyağBEZELERİ YAĞLAMAK İÇİN:150 gr tereyağı1 su bardağı sıvıyağıÜZERİ İÇİN:Yumurta sarısıYA...

Önceki Kayıt SUSAMLI POĞAÇA
Sonraki Kayıt BAKLAVA BÖREK

Yorum Gönder

  1. Memleketimin meshurr hashaslisi :) :)

    YanıtlaSil
  2. bunun hamuruna biz afyonlu olarak haşlanmış patates rendesi ile yoğurur mayası gelince tepsiye bu şekilde dizip tepsi mayası oldumu fırınlarız patatesle denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item