BAKLAVA BÖREK
BAKLAVA BÖREK BAKLAVA BÖREK TARİFİ BAKLAVA BÖREK NASIL YAPILIR: Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir. Açması 10 dakika... ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/baklava-borek.html
BAKLAVA BÖREK
BAKLAVA BÖREK TARİFİ
BAKLAVA BÖREK NASIL YAPILIR:
Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir. Açması 10 dakika... Hamur açamam diyorsanız bu börek tam size göre...
- MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiğince un ( 4 su bardağı civarı)
- İÇİ İÇİN:
- İstediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
- ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
- 150 gr tereyağı ( Eritilmiş ve sıcak)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- AÇMAK İÇİN:
- Buğday nişastası
- YAPILIŞI:
- Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamuru üzeri örtülü biçimde yarım saat dinlendirin.
- Hamuru 30 küçük bezelere ayırın ( Cevizden biraz daha büyükçe bezeler) ve yarım saat daha dinlendirin.
- Sonra her bir bezeyi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp, arasına nişasta serperek 15 tane yufkayı üst üste koyun.
- Diğer 15 bezeyi de aynı işlemden geçirin.
- Hamurların ilk 15 'lik grubu tepsi ölçüsünde nişasta yardımıyla açın . (15 yufka üst üste getirirerek aynı anda açılıyor.).
- Yağlanmış tepsiye serin.( Ben 25x 40 cmlik tepsi kullandım)
- İç harcı üzerine yayın.
- Diğer 2. grup 15 tane üst üste koyduğunuz yufkaları da nişasta yardımıyla açıp tepsinin üzerine koyun.
- Böreği küçük kare dilimlerine kesip, üzerine kızgın tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin .
- AFİYET OLSUN