PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET | Mutfak Ve Tatlar

PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET

Sizlere nefis ve pratik bir kahvaltı alternatifi... Eminim özellikle bu tarif pazar kahvatılarınızın vazgeçilmezi olacaktır... Benim için...

Sizlere nefis ve pratik bir kahvaltı alternatifi... Eminim özellikle bu tarif pazar kahvatılarınızın vazgeçilmezi olacaktır... Benim için Pazar kahvaltılarında sevdiklerimle olup, onlara böyle lezzetli sunumlar yapmam çok önemli. Uzun saatler süren, masada sohbetin eşlik ettiği kahvaltılarda benim lezzet sırrım ise Teremyağ Gurme Kaymaklı... Teremyağ ve kaymağın muhteşem birlikteliği...Aslında bu sır eskilerde Anadolu’da işinin ehli hanımlar tarafından kullanılırmış. Hamaratlığı ile ünlü hanımlar yağ ile birlikte yemeklerinde kaymak kullanırlarmış :) Ben bu sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile keşfettim ve davet sofralarımda iltifatlar üzerine iltifatlar topladım. Siz de benzersiz lezzetler hazırlamak ve bu sırrı keşfetmek isterseniz Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını takip edin :)
PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET MALZEMELERİ:
Gözleme için:
•    1 yemek kaşığı ( 35 gr. ) Teremyağ Gurme Kaymaklı
•    4 adet küçük boy haşlanmış patates
•    1 yemek kaşığı un
•    1/2 çay bardağı süt
•    1 adet yumurta
•    1 çay bardağı kaşar peynir
•    1 tatlı kaşığı tuz
Omlet İçin:
•    1 yemek kaşığı ( 35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
•    2 adet yumurta
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
•    2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Üzeri İçin:
•    2 yemek kaşığı krem peynir
•    maydanoz
HAZIRLANIŞI:
• 
   Gözleme için; haşlanmış patatesleri sıcakken ezin.
•    Üzerine, un,süt, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
•    Küçük boy yapışmaz bir tavanın içine Teremyağ Gurme Kaymaklı 'yı alın ve eritin.
•    Hazırladığınız  patatesli karışımı tavaya yayın ve arkalı önlü kızartın. ( Gözlemeyi çevirirken bir kapak kullanmanızı öneririm. Bu yöntemle  başarılı bir şekilde sorun yaşamadan çevirebilirsiniz).
•    Pişen Gözlemeyi  servis tabağına alın.
•    Omlet için; yumurtaları çukur bir kabın içine kırın.
•    İçine, tuz,karabiber, ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip çırpın.
•    Gözlemeyi pişirdiğiniz tavaya Teremyağ Gurme Kaymaklı yağı alıp eritin.
•    Omleti arkalı önlü pişirin.
•    Pişen omleti patatesli gözlemenin üzerine alın.
•    Üzerine krem peynir sürüp kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
•    Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Bu içerik http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

DAHA FAZLA LEZZET

teremyağ gurme kaymaklı 8962617117066224262

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık .Kahvaltı için yata ani gelen bir misafirin çayın yanında güzel bir fikir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim. Yanlızca omlet değil sanki başlıbaşına bir yemek olarak Masamızda yerini alabilecek bir yemek bence.
    Ellerinize sağlık tereyağ gurme kaymaklı da nefis bir tat katmıştır bu lezzete.

    YanıtlaSil
  3. Terem Gurme Kaymaklı için güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık. Bereketli olsun

    YanıtlaSil
  4. harika bir lezzet bende denedim bu tarifi enfes oluyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item