BAMYA KIZARTMASI NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

BAMYA KIZARTMASI NASIL YAPILIR

BAMYA KIZARTMASI BAMYA KIZARTMASI NASIL YAPILIR ÇITIR BAMYA KIZARTMASI Yok yok bal ık kızartması değil 👌 Çıtır çıtır BAMYA KIZAR...

BAMYA KIZARTMASI



BAMYA KIZARTMASI NASIL YAPILIR
ÇITIR BAMYA KIZARTMASI
Yok yok balık kızartması değil 👌Çıtır çıtır BAMYA KIZARTMASI👌
Kimler BAMYA KIZARTMASI denediler?
Üzerine sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile çok hoş oluyor 👍Yapılışı çeşitli. Haşlamadan da yine pane yapıp kızartabilirsiniz.Ama ben çok az haşlayıp kızartıyorum. Daha lezzetli geliyor bana👌
  • MALZEMELER
  • Yarim kilo uzun ve iri bamya
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu veya galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Haşlamak için:
  • Su
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • Kızartma icin:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde kesin ve tuzlu suda 5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün. Kâğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın
  • 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun. Sırasıyla bamyaları önce una sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
  • Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.
  • Sunum tabağına alıp üzerine ister sarmisakli yoğurt ister domates sosu ile servis yapın.
  • Afiyet olsun💞


DAHA FAZLA LEZZET

uzun bamya 2295733822448619821

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item