The Ritz-Carlton da Anneler Günü brunch
Çünkü ‘Anne’, ‘Mutluluk’ demek… “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diyen Cemal Süreya’nın dizelerindeki mutluluk, The Ritz...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2017/04/the-ritz-carlton-da-anneler-gunu-brunch.html
Çünkü ‘Anne’, ‘Mutluluk’ demek…
“Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı”
diyen Cemal Süreya’nın dizelerindeki mutluluk, The Ritz-Carlton, İstanbul’da 14
Mayıs’ta düzenlenen ‘Anneler Günü Pazar Brunch”ı ile taçlanıyor. The
Ritz-Carlton, İstanbul, en değerli varlığımız olan annelerimizin bu özel gününü
özel bir mekanda, özel lezzetlerle kutlamak isteyenleri, “Doğadan Masaya”
konseptli restoranı Atelier Real Food’ta bruncha bekliyor.
The
Ritz-Carlton, İstanbul, annelerimizi sultanlara layık lezzetler ve muhteşem
Boğaz manzarası ile buluşturuyor. Atelier Real Food’da 14 Mayıs Pazar günü
gerçekleşecek Pazar Brunch’ında özel marmelatlar, çıtır börekler ve harika
krepler yanında Anadolu’nun eşsiz ve doğal tatları “Doğadan sofraya”
konseptiyle sunulacak. Atelier Real Food’da Rotisserie makinesinde yavaşça
pişen et çeşitleri, en taze mezeler ile
dolu açık büfe, soğuk şarküteri bölümü ve hayır diyemeyeceğiniz tatlılar
sizleri bekliyor.
Çocuklardan
annelere sürpriz kekler
Hem
göze hem de damaklara hitap edecek “Anneler Günü Pazar Brunch”ında başka
sürprizler de var. Minik misafirlerin usta şefler eşliğinde hazırlayacağı
kekler annelerine servis edilecek. Çocuklar Atelier Terrace’da oyun oynarken
anneler de Boğaz manzarasına karşı canlı piyano müziği eşliğinde bu özel günün
keyfini çıkaracaklar.
Annesinden
ilham alan bir Şef; Selami Güleryüz
The
Ritz-Carlton oteller zincirinin Executive Şefi Selami Güleryüz, Anadolu’nun
dört bir tarafına gerçekleştirdiği lezzet keşifleriyle, gün yüzüne çıkmamış
müthiş tarifleri misafirleri için özel olarak hazırlıyor. Dünya mutfağını çok
iyi bilen Güleryüz’ün başarısı Anadolu Mutfağına da hakim olmasından geliyor.
Güleryüz’ün en büyük hedefi Türk mutfağını, dünya klasmanında üst basamaklara
taşımak.
Selami
Güleryüz’ün şef aşçılığa giden yoldaki hikâyesi de bir hayli dikkat çekici.
Mesleğe adım atmasında ilk ilham kaynağının annesi olduğunu söylüyor. Güleryüz
“Bu mesleği seçmemde annemi etkisi bir hayli fazladır. Yani ilk ilhamımı
annemden aldım. Çok güzel yemekler yapardı. Biz beş kardeştik. Kardeşlerim de
yemek konusunda iyilerdi fakat içlerinden aşçılığı seçen tek kişi bendim. Çünkü
yemek yapmayı gerçekten seviyordum. İlk ustalarımdan birinin Bolu Mengenli
olması benim için büyük şanstı” diyor.
İstanbul’un
En ‘Gerçek’ Yemek Atölyesi Atelier Real Food Restoranı
Özel
dekorasyonu, eşsiz manzarası ve seçkin lezzetleri ile “Atelier Real Food”,
Executive Şef Selami Güleryüz’ün ustalığıyla Türk ve Dünya mutfağının eşsiz ve
ayrıcalıklı tatlarını misafirlerinin beğenisine sunuyor. Çağdaş dekorasyonu
Portekizli mimar Patricia Pina tarafından tasarlanan restoranın Boğaz manzarası
nefes kesiyor.
Anadolu’nun
en seçkin tatlarını “Doğadan Sofraya” konsepti ile sunan otelin Atelier Real
Food Restaurant’ında Pazar günleri
pişiden, yumurtalı ekmeğe; taze köy kaymağından, çıtır böreklere,
gözlemeden krepe, en leziz ve yerel tatlar yer alıyor.
Annelere
özel indirim
The Ritz-Carlton, İstanbul’da “Anneler Günü Pazar Brunch”ı 14 Mayıs Pazar günü 11.30 – 14.00 saatleri arası gerçekleşecek. Anneler Günü Brunch’ında limitsiz yerli içecekler sunulurken, annelere özel %25 indirim de uygulanacak. Kişi başı 165 TL olan kahvaltı, 0-5 yaş çocuklar için ücretsiz, 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için ise yüzde 50 indirimli.