LE CORDON BLEU İLE GASTRONOMİ TRENDLERİ BULUŞMASI
Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle payl...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2017/01/le-cordon-bleu-ile-gastronomi-trendleri.html
Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le
Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle
paylaşıyor!
Dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu ile Özyeğin
Üniversitesi iş birliğinde Gastronomi Trendleri buluşmasının ilki olan “Mutfak
Trendleri” Le Cordon Bleu mezunu ünlü şeflerin önderliğinde 18 Ocak Çarşamba
günü gerçekleşti…
Her sene
değişen zevkler ve tatlar ile beraber en yaşayan sektörlerden biri olan
yeme-içme sektörü de yeni bir sene ile kendini güncelliyor ve dinamiklerini
değiştiriyor. Buluşmanın açılışını yapan Defne Ertan Tüysüzoğlu konuşmasında Le
Cordon Bleu İstanbul’un bakış açısını şu şekilde paylaştı: ‘’ Tüm sanat
formları gibi gastronomi sanatlarının da insanları birbirine yaklaştıran;
paylaştıkça çoğalan bir form olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle özellikle
geçtiğimiz günlerde yaşadığımız olaylar çerçevesinde global paylaşımın önemli
olduğunu düşündüğümüz için bu sene ‘’Global Düşün, Global Pişir’’ sloganı ile
bir seri etkinlikler yapıyor olacağız. Bunların ilkinde de farklı kültürlerden
gelen, farklı mutfaklarla deneyimler kazanmış katılımcılarımız bize 2017’de
mutfak yönelimlerinin nereye doğru gittiğini paylaşacaklar.’’
Le Cordon
Bleu mezun şeflerinden Nicole’un sahibi ve Executive Şefi Aylin Yazıcıoğlu, The
Marmara Collection Otel’in Executive Şefi Tolga Özkaya ve Kruvasan’ın sahibi
başarılı genç şef Ufuk Ügümü’nün katılımıyla yapılan buluşmada Le Cordon Bleu
şefleri ve öğrencileri bu trendleri ve sektörün yönünü paylaşıp
değerlendirdi. Özyeğin Üniversitesi’nde
ilki gerçekleşen «Gastronomi Trendleri Buluşması» öncelikle Gastroditoryumunda
mutfaktaki yenilikleri mercek altına aldı.
Le Cordon Bleu Eğitmen Şeflerinin hazırladığı
lezzetlerin tadımından, Aylin Şef, Tolga Şef ve Ufuk Şef’in bu seneye ışık
tutacak öngörüleri görüşüldü, ayrıca Le Cordon Bleu Avustralya ve Londra
şubelerinden de sürpriz katılımlar oldu. Aylin şef konuşmasında yerel
lezzetlere olan eğilimi şu şekilde paylaştı: ‘’ Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin
daha özenli işlendiği ve tüm dünyada takipçilerin arttığı bir döneme
giriyoruz’’. Tolga Şef ise daha çok trendleri oluşturan sebepler üzerine
durarak; ‘’ tüketicilerin sağlık, yeni tatları keşfetme, görsellik ve yerellik
olguları önemsediğini ‘belirtti ve şeflerin bu trendleri nasıl uyguladığını
açıkladı. Ufuk Şef ise konuşmasında ‘’ Gastronomi dünyası samimi, esnaf ruhlu,
lezzetli mekanları arıyor’’ dedi ve İnsanların şova değil lezzete önem
verdiğini, kendini rahat hissetmek istediğini belirtti.
Gastronomi
Trendleri Buluşması’na dünya çapındaki Le Cordon Bleu mezunlarından sürpriz bir
isim de etkinliğe katıldı. Kendisi de Le Cordon
Bleu mezunu olan ve şu anda Le Cordon Bleu Londra Mutfak Sanatları Akademi’si
direktörlüğünü yapan ünlü Şef Emil Minev katılımcılara uluslararası
gastronomi yaklaşımlarını ve kendi başarı öyküsünü paylaştı. Le Cordon Bleu
Avustralya da video ile bu buluşmaya katılarak trendler konusunda fikirlerini
belirtti. Bu ilham verici buluşma, ünlü şeflerin ve eğitmenlerin hep birlikte
Le Cordon Bleu mutfağına girip şeflerin 2017 menülerinden lezzetler
hazırlamasına kadar uzanıp, hazırlanan lezzetlerin paylaşılarak yenildiği,
keyifli bir uzun masa ziyafetinde son buldu.
Etkinliğin ikinci bölümü olan
Patisserie Trendleri ise Şubat’ta gerçekleşecek…
Le Cordon Bleu ile mutfağın büyülü dünyasına yolculuk…
Dünyanın dört bir yanında 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda
yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren Le Cordon Bleu ile Özyeğin
Üniversitesi işbirliği kapsamında lezzet tutkunları, mutfağın büyülü
dünyasına doğru keyifli yolculuklara çıkıyor. Üniversite öğrencileri yanısıra
mutfak sanatları alanında yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası bir
sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen
herkes düzenlenen sertifika programlarına katılabiliyor. Le Cordon Bleu
ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında, açtığı sertifika
programları sayesinde, kendini geliştirmek ve yenilemek isteyenlere lezzetli
bir geleceğin kapıları aralanıyor.
Özyeğin
Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz
ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en
prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da
imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle
yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika
Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni
bir geleceğin kapılarını araladı.
Özyeğin
Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak
Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak
sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,
20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak
sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören
bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi
hedefleyen herkes için, Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika
Programları eğitimleri devam etmektedir.
LE
CORDON BLEU HAKKINDA:
Le Cordon
Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte
Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.
Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü dünyada hızla
yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda
eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün
tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren
Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu
olmuştur.
Günümüzde
Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000
öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı
restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek
“Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde eden isimler tarafından
eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık
tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine
aktarırlar.
ÖZYEĞİN
ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:
Yaşamla iç
içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet
vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi,
yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim
ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci,
çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi
amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime
ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, 5 yılda öğrencilerine 200
milyon TL karşılıksız burs sağlamıştır. 2016-2017 akademik yılında kayıtlı
öğrencilerinin % 85’i burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3
yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim vermekte;
Çekmeköy’de bulunan kampüsünde toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini
hayata hazırlamaktadır.