ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ
AYVALI ZEYTINYA ĞLI KEREVIZ NASIL YAPILIR? PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı nefis birzeyt...

PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı nefis birzeytinyağlı...Arzu ederseniz birkaç adet yer elması ekleyebilirsiniz..
Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik ekleyip ekmek bandirabileceginiz tatta bir zeytinyağı ..
- MALZEMELER:
- 3 adet iri boy kereviz
- 1 adet iri boy ayva
- 1 adet boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 cay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı kadar portakal suyu
- YAPILIŞI:
- Ön hazırlık olarak soğanalrı piyaz şeklide doğrayın.
- Havucu halka halka, kreviz ve ayvanın kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğan ve havuç ve de şekeri ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Kereviz ve ayvayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu ekleyin.
- Tuzunu ilave edin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son zamanlarda gördüğüm en güzel yemek bloglarından bir tanesi başarılarınızın devamını dilerim:) Yemek sitemi ziyaret edip bir yorum yazarsanız çok mutlu olurum :)
YanıtlaSilhttp://yemek-ye.net/